تولید برنج تراریخته در مریخ
یکی از مهمترین چالش های ایجاد سکونت گاه های انسانی روی مریخ، بحث تامین غذا و تولید محصولات مورد نیاز است چون امکان انتقال مواد غذایی مورد نیاز برای تعداد زیادی انسان در این سیاره وجود ندارد. مطالعات جدید نشان می دهد: نوعی برنج اصلاح شده ژنتیکی می تواند اولین مستعمره نشینان مریخ را تغذیه کند.
به گزارش سیناپرس، مریخ در فاصله ۴۸۰ میلیون کیلومتری از زمین قرار داشته و سفر به این سیاره با کمک فناوری های فعلی فضایی، به حداقل ۷ ماه زمان نیاز دارد. چالش دیگر موجود در سفر به مریخ این است که این سفر را فقط می توان هر دو یا چند سال یک بار و زمانی که این سیاره در مدار خود در نزدیک ترین حالت به زمین قرار دارد، انجام داد. بنابراین بدیهی است که اولین انسان هایی که در مریخ زندگی خواهند کرد ناگزیر هستند که غذای خود را پرورش دهند. از سوی دیگر بررسی ها نشان می دهد که متأسفانه خاک سیاره سرخ حاوی نمک های پرکلرات است که به دلیل سمی بودن، مانعی برای رشد گیاهان در نظر گرفته می شود.
تحقیقات جدید ارائه شده در پنجاه و چهارمین کنفرانس علوم قمری و دانش سیاره ای نشان می دهد که نوعی برنج اصلاح شده ژنتیکی می تواند در خاک مریخ رشد کند.
طی این مطالعات تیمی از دانشمندان دانشگاه آرکانزاس توانستند خاک مریخ را با استفاده از خاک غنی از بازالت استخراج شده از صحرای موهاوی که توسط دانشمندان ناسا و آزمایشگاه پیشرانه جت استخراج شده است، شبیه سازی کنند.
در این آزمایش سه نوع برنج در خاک مشابه مریخ کشت شد که یکی وحشی و دو گونه با ویرایش ژنتیکی و تراریخته بودند و با شرایط خشکسالی، کمبود قند و شوری سازگاری داشتند. محققان همچنین سه نوع مختلف برنج های فوق را در مخلوطی از خاک های مختلف رشد دادند.
به گزارش سیناپرس، مطالعات انجام شده نشان داد که اگر یک چهارم خاک گلدان از خاک غیر مریخی باشد، برنج اصلاح شده ژنتیکی به خوبی رشد می کند. پژوهشگران همچنین دریافتند که سه گرم پرکلرات در هر کیلوگرم خاک حدی است که هر گونه برنج می تواند در آن رشد کند. این یافته ها می تواند علاوه بر مریخ، کشت و تولید برنج را در مناطقی از زمین که خاک دارای محتوای نمک بالایی است ممکن کند.
ابیلاش راماچاندران، از پژوهشگران این تیم مطالعاتی و محقق فوق دکترا در مرکز علوم فضایی و سیارهای آرکانزاس، در رابطه با موضوع فوق می گوید: ما می توانیم از زمین به عنوان آزمایشگاهی برای شبیه سازی قبل از ارسال دانه ها به مریخ استفاده کنیم.
به گزارش سیناپرس، مرحله بعدی آزمایش با یک شبیه ساز خاک مریخ جدید و همچنین با دیگر گونههای برنج انجام خواهد شد. پس از آن تیم محققان می خواهند یک اتاق شبیه سازی با شرایط مشابه مریخ ایجاد کند که دما و جو سیاره سرخ را برای بررسی فراهم کند.
مترجم: نیروانا محمدحسینی
منبع: forbes
No tags for this post.