نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

احیای آهوی مغان جزو سه طرح برتر احیای حیات‌وحش

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل طرح احیای آهوی مغان را جزو سه طرح برتر احیای حیات وحش در کشور عنوان کرد و گفت: طی یک ماه تا ۴۰ روز آینده ۳۰ راس به جمعیت آهو مغان اضافه می‌شود.

به گزارش سیناپرس اردبیل، حسن قاسم پور، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با تشریح طرح‌های احیای حیات وحش استان با بیان اینکه اداره کل حفاظت محیط زیست استان در سال ۸۹ تصمیم گرفت طرح احیای آهوی مغان را کار کند و تعدادی آهوی مغان را در محدوده فنس کشی شده نگهداری کرد، افزود: سال گذشته ۱۹ راس آهوی مغان از این محوطه خارج در طبیعت رهاسازی شد و آخرین پایش ما نشان می‌دهد طی یک سال اخیر هیچ تلفاتی گزارش نشده است.

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: واقعیت این است که بدون همراهی و کمک جوامع محلی و عشایر هیچ طرح حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی موفق نمی‌شود و در اجرای طرح احیای حیات وحش در مغان هم عشایر و مردم محلی و قشلاقات خیلی به ما کمک کردند.

قاسم پور گفت: در حال حاضر آهو‌های مغان در زیست طبیعی زندگی می‌کنند و قرار است طی یک ماه تا ۴۰ روز آینده، ۳۰ راس دیگر به این‌ها جمعیت آهوی مغان اضافه شود.

این کارشناس محیط زیست گام اول در اجرای طرح احیای آهوی مغان را موفقیت آمیز ارزیابی کرد و گفت: این طرح جزو سه طرح برتر احیای جمعیت حیات وحش کشور است و امیدواریم با کمک و همراهی مردم در سال ۱۴۰۲ اقدامات تکمیلی انجام شود وو مردم دشت مغان به آرزوی دیرینه خود که احیای آهوی مغان است برسند.

قاسم پور ادامه داد: علاوه بر این در منطقه فندقلوی نمین هم که زیستگاه منتخب کشوری است، طرح احیای مارال یا گوزن قرمز را داشتیم و تصمیم گرفته شد طرح احیای گوزن زرد ایرانی که گونه حمایت شده و در حال انقراض است هم در این سایت اجرا شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: در حال حاضر چهار راس گوزن زرد ایرانی در این سایت نگهداری می‌شود و قرار است هشت راس دیگر به این تعداد اضافه شود و با نگهداری و تکثیر این گوزن زرد به افزایش آن کمک کنیم.

قاسم پور با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰۰ راس گوزن زرد ایرانی در کشور وجود دارد، ابراز امیدواری کرد اجرای این طرح در سایت فندقلو به احیای گوزن زرد ایرانی کمک کند.

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان اردبیل همچنین در خصوص آخرین اقدامات انجام شده برای حفاظت از قرقاول گفت: قرقاول نماد حیات وحش استان اردبیل است و این گونه در حاشیه ارس مناطق مرزی گرمی، بیله سوار، پارس آباد و اصلاندوز وجود دارد.

قاسم پور ادامه داد: برنامه حفاظت از این گونه هم در دست اجراست و هر سال سرشماری می‌شود و با توجه به اینکه شکار در محدوده هفت کیلومتری مرز ممنوع است، جمعیت این گونه ارزشمند با امنیت بیشتری رو به افزایش است.

خروج از نسخه موبایل