محققان مؤسسه فناوری و علوم پیشرفته بکمن، در مطالعه جدیدی نشان داد: فعالیت بدنی ممکن است با انتشار سیگنال های شیمیایی خاصی، مستقیما در بهبود سلامت مغز نقش داشته باشد.
به گزارش سیناپرس، محققان به ویژه علاقه مند به بررسی این موضوع بودند که ورزش، چگونه بر ناحیه هیپوکامپ مغز تاثیر می گذارد.
پژوهشگران توضیح داده اند: هیپوکامپ، یک ناحیه حیاتی برای یادگیری و حافظه و در نتیجه سلامت شناختی است؛ بنابراین درک نقش ورزش در سلامت مغز، می تواند به توسعه درمان های مبتنی بر ورزش برای مقابله با شرایط مختلف، از جمله بیماری آلزایمر کمک کند.:
هنگامی که عضلات در حین تمرینات ورزشی منقبض می شوند، ترکیبات مختلفی را وارد جریان خون می کنند. این ترکیبات می توانند به قسمت های مختلف بدن، از جمله مغز سفر کنند. دانشمندان، تأثیر قرار گرفتن سلول های هیپوکامپ در معرض این سیگنال های شیمیایی را بررسی کردند.
نتایج نشان داد: قرار گرفتن در معرض سیگنال های شیمیایی آزاد شده از سلول های ماهیچه ای منقبض شده باعث می شود که نورون های هیپوکامپ، سیگنال های الکتریکی بزرگ تر و مکررتری تولید کنند، که نشانه ای از رشد و سلامت قوی است. در عرض چند روز، نورون ها این سیگنال های الکتریکی را به طور همزمان پخش کردند، که نشان می دهد نورون ها با هم، شبکه بالغ تری را تشکیل می دهند.
برای درک بهتر مسیری که ورزش را به سلامت بهتر مغز مرتبط می کند، محققان، بر نقش آستروسیت ها در میانجیگری این رابطه تمرکز کردند.
دانشمندان افزودند: ترکیبات ماهیچه ها پیش از رسیدن به نورون ها از آستروسیت ها عبور می کنند. در نتیجه ما تصور کردیم که ممکن است این سلول ها، نقشی در کمک به نورون ها برای پاسخ دادن به این سیگنال ها داشته باشند.
با این حال، تیم تحقیقاتی دریافت که حتی پس از حذف آستروسیت ها، نورون ها همچنان به رشد خود ادامه می دهند، احتمالا تا حدی که از کنترل خارج شوند.
پژوهشگران اظهار داشته اند:آستروسیت ها، نقش مهمی در میانجیگری اثرات ورزش بر مغز دارند. آستروسیت ها با تنظیم فعالیت عصبی و جلوگیری از تحریک پذیری بیش از حد نورون ها، به حفظ تعادل لازم برای عملکرد بهینه مغز کمک می کنند.
در نهایت، محققان اضافه کردند: یافته های ما، ممکن است به توسعه برنامه های ورزشی مؤثرتر برای اختلالات شناختی مانند بیماری آلزایمر کمک کنند.
به گزارش سیناپرس، یافته های تحقیقاتی در مجله Neuroscience منتشر شده اند.
مترجم: نداجوادهراتی
No tags for this post.