نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

سرعت ذوب یخ های قطبی پنج برابر دهه ۹۰ میلادی شده است

گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی منجر به افزایش سرعت ذوب یخ های قطبی و یخچال های طبیعی در سراسر جهان شده است، در این شرایط محققان می ‌گویند: یخ ‌های قطبی با سرعت بی ‌سابقه ‌ای در حال ذوب شدن بوده و عامل یک چهارم افزایش سطح آب دریاها هستند.

به گزارش سیناپرس، گزارش های رسمی منتشر شده در مرکز اطلاعاتی Earth System Science Data نشان می دهد: امروزه نسبت به دهه ۹۰ میلادی،  افزایش پنج برابری ذوب یخ وجود داشته و هفت سال گذشته از بدترین سال ها در  این حوزه محسوب می شود.

یک دهه تحقیقات و همکاری های بین ‌المللی بین ده‌ها موسسه تحت عنوان اتحادیهIMBIE ، پنجاه بررسی ماهواره‌ ای از صفحات یخی قطب جنوب و گرینلند را بین سال ‌های ۱۹۹۲ تا ۲۰۲۰ جمع‌آوری کرد تا میزان و سرعت ذوب یخ های قطبی را تعیین کند. متاسفانه بررسی ها نشان می دهد: در طول این مدت، بیش از ۷۵۰۰ میلیارد تن یخ در هر دو مکان ناپدید شده است. به گفته متخصصین، این میزان یخ ذوب شده،  تقریباً مقدار یخی است که در یک تکه یخ ۲۰ کیلومتر مکعبی قرار می گیرد.

دکتر اینس اوتوساکا از دانشگاه لیدز بریتانیا در رابطه با شرایط فوق می ‌گوید: تلفات یخ از گرینلند و قطب جنوب در طول مطالعات ماهواره‌ ای به سرعت افزایش یافته و اکنون یکی از عوامل اصلی افزایش سطح آب دریاها به شمار می رود.

اوتوساکا در این رابطه می ‌گوید که اکنون برای پیش ‌بینی رفتار آن ها و کمک به برنامه‌ ریزی سازگاری انسان، نظارت مستمر بر روی صفحات یخی لازم است.

دکتر دیگو فرناندز، رئیس تحقیق و توسعه در آژانس فضایی اروپا که با همکاری ناسا برنامه IMBIE را تامین می کند، این ارزیابی تلخ را انجام داد که تغییرات یخ های قطبی به مقیاسی رسیده است که دیگر نمی توان آن را بازگرداند.

به گزارش سیناپرس، متاسفانه مشکلات متعددی همچون افزایش دمای جهانی به دلیل انتشار روز افزون گازهای گلخانه ای عامل اصلی ذوب یخ ها در مناطق قطبی است. هیات بین دولتی تغییرات آب و هوا پیش بینی می کند: اگر ذوب این مناطق با همان سرعت ادامه یابد، ۱۴۸ تا ۲۷۲ میلی متر افزایش متوسط سطح دریا را می توان تنها به این پدیده نسبت داد.

همچنین محاسبات انجام شده نشان می دهد: ذوب یخ های قطبی از سال ۱۹۹۲ تاکنون ۲۱ میلی متر در افزایش سطح دریاها نقش داشته است.

مترجم: نداجوادهراتی

منبع: cosmosmagazine

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل