نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

نوآوری در چاپ 3 بعدی پزشکی با تلاش محققان ایرانی دانشگاه واترلو

در سالهای اخیر فناوری چاپ سه بعدی پیشرفتهای خیره کننده ای داشته است. در عین حال تیتانیوم نیز به عنوان یک ماده ارزشمند در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد که از ساخت بدنه دوچرخه گرفته تا ایمپلنتهای حساس پزشکی، طیف کاربرد این ماده بسیار متنوع است.

در این روش جدید از مدلسازی های رایانه برای تعیین دقیق چگالی بخش مورد نظری که باید توسط چاپ سه بعدی تولید شود استفاده می گردد

اکنون گروهی از محققان دانشگاه واترلو در اونتاریوی کانادا بر ظرافتهای موجود در فرآیند چاپ سه بعدی با استفاده از تیتانیوم افزوده اند تا امکان تولید ساختارهایی فراهم شود که ضخامت بسیار نازکی داشته و بدین ترتیب بتوان از آنها در حساس ترین اهداف به کار گرفت. مهمترین هدفی که در این میان ترسیم می شود بهره گیری در تولید پیشرفته ترین و حساس ترین ایمپلنتهاست.

دکتر شهرزاد اسماعیلی و احسان تویسرکانی از جمله محققان این پروژه هستند. آنها روش نوینی برای تولید اندامهای ارتوپدی پیشرفته ای از مواد تیتانیومی ارایه کرده اند که مهمترین ویژگی آن منحصربفرد بودن هر محصول برای هر بیمار خاص است.

بدین ترتیب احتمال بروز مشکل برای بیمار پس از دریافت ایمپلنت به حداقل می رسد، حال آنکه کم نیستند بیمارانی که پس از کاشته شدن این ساختارها در بدنشان همواره احساس درد مزمنی می کنند. حتی در برخی موارد پزشکان مجبور می شوند که بیمار را بار دیگر تحت عمل جراحی قرار دهند. در این روش جدید از مدلسازی های رایانه برای تعیین دقیق چگالی بخش مورد نظری که باید توسط چاپ سه بعدی تولید شود استفاده می گردد. در ادامه محققان می توانند شدت سختی و استحکام ساختار مورد نظر را محاسبه کنند.

منبع: 3dprint

مترجم:مهدی پیرگزی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل