جستجوی حیات بیگانه به کمک مار رباتیک ناسا

تیمی از دانشمندان ناسا در حال ساخت یک مار رباتیک هستند که ماموریت جستجوی حیات فرازمینی در مطالعات آینده فضایی را دارد.

به گزارش سیناپرس، تیمی از دانشمندان در آزمایشگاه رانش جت ناسا در قالب پروژه موسوم به سیستم Exobiology Extant Life Surveyor (EELS)  در حال طراحی یک روبات به شکل مار هستند تا با استفاده از چرخ های چرخان در امتداد بدن خود، سطوح ناهموار را طی کند.

هدف اصلی این روبات، بررسی سیستم ‌های هواکش در انسلادوس، قمر کوچک یخی زحل است. با این حال، EELS همچنین می‌تواند وظایفی در زمین را نیز بر عهده گرفته و در محیط‌ های چالش ‌برانگیز پیمایش کند. داده‌های فضاپیمای کاسینی ناسا نشان می‌دهد که انسلادوس اقیانوسی مایع در زیر پوسته یخی خود دارد. توده هایی که از سطح این قمر فوران می کنند به عنوان مجرای مستقیم به این آب مایع عمل کرده و به طور بالقوه ساده ترین مسیر را برای رسیدن به یک اقیانوس مایع قابل سکونت ارائه می دهند.

برخلاف مریخ نوردها و کاوشگران سنتی، EELS قادر است چنین محیط هایی را با خزیدن در شکاف ها و شنا در آب بررسی کند. این سیستم از واحدهای پیشرانه دوار نوآورانه ای استفاده می کند که در زیر آب به خوبی عمل می کنند. این قابلیت، روبات فوق را قادر می سازد تا به یک دریچه روی سطح قمر زحل دسترسی پیدا کرده و از آن مسیر خود را به منبع اقیانوسی ردیابی کند.

دکتر مارتین رابینسون، مدیر پروژه روبات ماری شکل ناسا، پلتفرمی را تصور می ‌کند که می ‌تواند هر مکانی را کاوش کرده و حتی در لوله‌های گدازه ای فرود آید. سازگاری این سیستم، فرصت‌هایی را برای کاوش در مقاصد دیگر، مانند کلاهک‌های قطبی مریخ و شکاف‌های لایه‌های یخی زمین ایجاد می ‌کند.

به گزارش سیناپرس، ملیسا پامر، سخنگوی این تیم مطالعاتی، بر تطبیق پذیری و هوش روبات فوق تاکید کرده و توضیح می دهد که اگرچه این مفهوم در ابتدا از دریچه های قمر زحل انسلادوس الهام گرفته بود، اما در نهایت می تواند به کاوش در مقاصد و مکان های سیاره ای بازدید نشده مختلف در زمین  و سایر اکتشافات فضایی کمک کند.

دکتر هیرو اونو، محقق اصلی این پروژه نیز طراحی روبات فوق را به عنوان یک روبات ماری شکل همه کاره، بسیار باهوش و فوق العاده عالی توصیف می کند.

به گزارش سیناپرس، محققان معتقدند: با کمک این روبات می توان حیات بیگانه را در سایر سیارات جستجو کرد و کشف زندگی بالقوه یک دستاورد باورنکردنی خواهد بود و نشان می دهد که ما در این جهان بزرگ تنها نیستیم.

مترجم: نیروانا محمدحسینی

منبع: studyfinds

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا