نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

چرا دچار بی اشتهایی عصبی می شویم؟

مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد؛ تغییرات فیزیولوژیکی و رفتاری در افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی ممکن است با باکتری های روده و متابولیت های آن ها مرتبط باشد و برخی از این ارتباط ها را می توان در مدل های آزمایش شده روی موش ها نشان داد.

به گزارش سیناپرس، بی اشتهایی عصبی یکی از اختلال های گوارشی – روانی محسوب می شود که فرد همواره با تصور داشتن اضافه وزن از خوردن غذا امتناع کرده و تداوم این شرایط می تواند خطراتی جدی برای سلامتی داشته باشد.

به طور کلی میکروبیوتای روده انرژی را از غذا استخراج و متابولیت های زیست فعال تولید می کند. این متابولیت ها موادی هستند که بر فرآیند های فیزیولوژیکی از جمله عملکرد مغز، رفتار و تنظیم اشتها تأثیر می گذارند. مطالعات پیشین دانشمندان نشان داد؛افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی، میکروبیوتای روده متفاوتی نسبت به افرادی که وزن سالم دارند، داشته و تحقیقات انجام شده روی موش ها، تغییرات در میکروبیوتای روده را با کاهش مصرف غذا مرتبط دانسته است.

به همین دلیل تیمی از پژوهشگران به سرپرستی دکتر اولوف پدرسن، میکروبیوتای روده ۷۷ زن مبتلا به بی اشتهایی عصبی را مورد بررسی دقیق قرار داده و ۷۰ زن دارای وزن و شرایط عادی را به عنوان گروه کنترل بررسی کردند.

محققان طی این مطالعات دریافتند: بیماران مبتلا به بی اشتهایی عصبی دارای میکروبیوتای روده با ظرفیت بیشتری برای تخریب پیام ‌رسان ‌های شیمیایی هستند که بر عملکرد مغز و خلق و خوی تأثیر گذاشته و غلظت‌ های بالاتری از متابولیت‌ های خونی که در مقایسه با گروه کنترل باعث ایجاد سیری می ‌شوند، ایجاد می کنند. علاوه بر این، بیماران مبتلا به بی اشتهایی عصبی دارای ترکیب ویروس روده تغییر یافته و یک تعامل مخرب و مختل کننده بین ویروس ها و باکتری های روده بودند.

به گزارش سیناپرس، در ادامه این مطالعات، نمونه‌ های مدفوع گرفته شده از بیماران مبتلا به بی ‌اشتهایی عصبی به موش‌ های فاقد میکروبیوتای روده پیوند زده شده و به این موش ‌ها رژیم غذایی با کالری محدود داده شد تا کاهش مصرف غذا در این جانوران تقلید شود که معمولاً در موارد بی‌اشتهایی عصبی انسانی مشاهده می‌ شود.

نویسندگان دریافتند: تغییر در میکروبیوتای روده،افزایش وزن را کم کرده و بیان ژن‌ های دخیل در کنترل اشتها و مصرف انرژی را تغییر می ‌دهد.

علایم و نشانه های بیماری را بشناسید

نشانه ها و علایم فیزیکی این بیماری مربوط به گرسنگی است و از دیگر علایم بی اشتهایی عصبی، مسائل احساسی و رفتاری از جمله درک غیر واقعی از وزن بدن، ترس بسیار شدید از افزایش وزن و چاقی است.

علایم فیزیکی:

علایم رفتاری بی اشتهایی عصبی

به گزارش سیناپرس، یافته های این تیم پژوهشی نشان می دهد: میکروبیوتای روده ممکن است تا حدی در ایجاد بی اشتهایی عصبی نقش داشته باشد. شرح کامل این یافته ها در  آخرین شماره مجله تخصصی Nature Microbiology منتشر شده است.

مترجم: فاطمه کردی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل