دبیر علمی شانزدهمین کنگره بینالمللی ایمونولوژی و آلرژی ایران با بیان اینکه مسابقه طراحی و به تصویر کشیدن مسیرهای مرتبط با ایمونولوژی برای اولین بار در کشور اجرا میشود، افزود: این بخش نقش هنر را در خلق آثار علمی فاخر بهویژه در تهیه نسخه گرافیکی خلاصه مقالات علمی برجسته میکند.
دکتر رضا فلک با بیان اینکه بیش از یک هزار مقاله به دبیرخانه شانزدهمین کنگره بینالمللی ایمونولوژی و آلرژی ایران ارسال شده، اظهار کرد: پیشبینی میشود پس از انجام داوریها حدود ۹۰۰ مقاله به صورت سخنرانی و همچنین پوستر پذیرفته شوند.
وی با اشاره به حضور ۱۵ سخنران خارجی از آمریکا، آلمان، ژاپن، سوئد و … به صورت حضوری و برخط در کنگره، گفت: دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، تربیت مدرس، شیراز، تبریز، اصفهان و مشهد در ارسال و داروی مقالهها بیشترین مشارکت را داشتهاند.
مدیرگروه ایمونولوژی و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی ایران، خاطرنشان کرد: سخنرانیهای علمی در ۳۴ پنل علمی مرتبط با حوزههای مختلف ایمونولوژی شامل واکسن، بیماریهای عفونی، کووید-۱۹، آلرژیها، سرطانها، پیوند، انتقال خون، ناباروری، کنترل و تنظیم پاسخهای ایمنی، ایمونومتابولیسم، بیماریهای خودایمنی، نقایص ذاتی و اکتسابی سیستم ایمنی، ایمونوژنتیک، ایمونولوژی ورزش، ایمونولوژی تغذیه، ایمونوفارماکولوژی، تاثیر آلودگیهای زیستمحیطی روی سیستم ایمنی، نانوایمونولوژی، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی، کاربرد ایمونولوژی در تشخیص آزمایشگاهی و اخلاق در پژوهشهای پایه و بالینی گنجانده شدهاند.
دکتر فلک ادامه داد: کارشناسان علوم آزمایشگاهی، پزشکان عمومی، داروسازان، متخصصین ایمونولوژی و آلرژی بالینی و همچنین متخصصین بالینی در بیش از ۱۰ رشته شامل داخلی، آسیبشناسی، جراحی عمومی، روماتولوژی، غدد درونریز، نفرولوژی، قلب و عروق، زنان و زایمان و … از شرکتکنندگان کنگره هستند.
وی با اشاره به حضور قابل توجه دانشجویان در این کنگره، گفت: نزدیک به یک هزار و ۲۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی در شانزدهمین کنگره بینالمللی ایمونولوژی و آلرژی ایران ثبتنام کردهاند که نیمی از این تعداد به صورت حضوری و سایرین به صورت برخط در کنگره شرکت میکنند.
دبیر علمی شانزدهمین کنگره بینالمللی ایمونولوژی و آلرژی ایران، تشریح کرد: مسابقه خلق آثار مرتبط با معرفی مسیرهای ایمونولوژی در قالب نقشه مفهومی در ۶ موضوع علمی شامل کووید ۱۹، بیماریهای التهابی روده، سرطان و درمان آن با لنفوسیتهای کشنده طبیعی، اندومتریوز و ویتامین D، بیماریهای اتوایمیون و پیوند و رژیمهای مهارکننده ایمنی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه مسابقه طراحی و به تصویر کشیدن مسیرهای مرتبط با ایمونولوژی برای اولین بار در کشور اجرا میشود، افزود: این بخش نقش هنر را در خلق آثار علمی فاخر بهویژه در تهیه نسخه گرافیکی خلاصه مقالات علمی برجسته میکند.
دکتر فلک یادآور شد: نقشه مفهومی و تصویرسازی آن کمک میکند تا بدانید خلاصه یک فعالیت از ابتدا تا حصول نتیجه چیست؟ در نتیجه احاطه بیشتری به موضوع پیدا کرده و ارتباط جزئیات را بیشتر درک کنید.
وی از توجه به موضوع مسئولیت اجتماعی در شانزدهمین کنگره بینالمللی ایمونولوژی و آلرژی ایران به عنوان وجه تمایز با سایر کنگرهها یاد کرد و افزود: اساتید و دانشجویان رشته علوم پایه، درمان مستقیم انجام نمیدهند، اما در تشخیص و درمان بیماران مشارکت داشته و همچنین در فرهنگسازی و آموزش جامعه نقش دارند.
مدیرگروه ایمونولوژی و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه در همهگیری کرونا این موضوع بیشتر نمایان شد، ادامه داد: اگر ایمونولوژیستها، ویروسشناسها، مولکول بایولوژیستها نبودند، نمیتوانستیم واکسن بسازیم و مرگومیر ناشی از کرونا همچنان ادامه داشت.
وی از برگزاری پنل ملاقات با سردبیران مجلات ایمونولوژی در شانزدهمین کنگره بینالمللی ایمونولوژی و آلرژی ایران خبر داد و گفت: مجلهها در دنیا به سمت دسترسی آزاد پیش میروند، بنابراین انتشار یک مقاله بسیار هزینهبر است و بعضاً به دو تا سه هزار دلار میرسد.
دکتر فلک با بیان اینکه پیشنهاد ما این است به جای اینکه این پول از کشور خارج شود، با سرمایهگذاری بهتر و بیشتر، مجلههای داخلی را ارتقاء دهیم، افزود: ارتقای مجلههای داخلی به نمایش بهتر تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی کمک میکند و همچنین معطلیهای طولانی دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای انتشار مقاله و برگزاری جلسه دفاع از پایاننامههایشان را کاهش میدهد.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ شانزدهمین کنگره بینالمللی ایمونولوژی و آلرژی ایران هفتم تا نهم اردیبهشت ۱۴۰۲ با شعار «ایمونولوژی برای عموم جامعه» در مرکز همایشهای رازی واقع در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود.