نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

دیابتی ها در برابر عفونت های فصلی حساس ترند

سیستم ایمنی بدن در فصول مختلف سال نسبت به گرده گل ها، درختان، علف های هرز و غیره حساسیت نشان می دهد. این نوع حساسیت ها را آلرژی فصلی می نامند. در این بین برخی از افراد نسبت به عفونت ها و آلرژی های فصلی حساس تر هستند.

به گزارش سیناپرس، سیستم ایمنی بدن در برابر باکتری و ویروس‌ها واکنش نشان می دهد؛ اما نسبت به گرده درختان در فصل بهار، گرده چمن ‌ها در ابتدای تابستان، گرده علف‌ های هرز در انتهای تابستان و اوایل پاییز و همچنین پرز و موی حیوانات نیز واکنش نشان می دهد زیرا این مواد حساسیت ‌زا را خطرناک تلقی می کند. در چنین شرایط علائمی مانند خارش گلو، ورم چشم، خارش چشم، گرفتگی بینی، سرفه‌ های آلرژیک، سوزش و آبریزش بینی در بدن بروز می یابد.

دکتر سید علیرضا مهدویانی، فوق تخصص آسم و آلرژی بیمارستان مسیح دانشوری در این خصوص گفت: رینیت آلرژیک به دو نوع فصلی و سالپا طبقه‌ بندی می شوند؛ رینیت آلرژی سالپا اغلب در اثر آلرژن‌ های داخل محیط منزل مانند مایت، (هیره) پشم و پر حیوانات خانگی مثل سگ، گربه و سوسک ایجاد می ‌شود.

وی افزود: در آلرژی فصلی سیستم ایمنی نسبت به گرده درختان در فصل بهار، گرده چمن ‌ها در ابتدای تابستان، گرده علف‌ های هرز در انتهای تابستان و اوایل پاییز واکنش نشان می دهد.

این عضو هیات علمی درباره آلرژی فصل بهار اظهار داشت: آلرژی بهاره یا رینیت آلرژیک یک بیماری التهابی شایع مخاط بینی است؛ این بیماری می‌ تواند با التهاب پایدار مخاط بینی و التهاب عفونی نظیر سرماخوردگی یا سینوزیت همراه شود.

وی تصریح کرد: این بیماری با سایر بیماری‌ های التهابی غشای مخاط تنفسی مانند آسم، سینوزیت، اوتیت مدیا (عفونت گوش میانی) ارتباط تنگاتنگی دارد. تنها راه موثر برای اجتناب از آلرژن‌ های حیوانات (سگ و گربه) دور کردن آنها از محیط خانه است. همچنین برای دوری از گرده گیاهان و قارچ‌ ها نیز می توان دستگاه های تهویه هوا استفاده کرد. ملحفه، تشک و پوشش بستر خواب فرد مبتلا به آلرژی نیز باید هر هفته با آب داغ شسته شود.

آلرژی می تواند باعث التهاب، مشکلات ریوی و آسم شود

دکتر مرتضی فلاح پور، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی نیز در این خصوص گفت: آلرژی می تواند باعث التهاب، مشکلات ریوی و آسم شود. افراد مبتلا به آلرژی بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت های تنفسی مانند برونشیت هستند.

وی افزود: قرار گرفتن در معرض آلرژی های فصلی می تواند سیستم ایمنی بدن را به خطر بیندازد و تولید مخاط را افزایش دهد و منجر به ایجاد برونشیت و سایر عفونت های تنفسی شود.

در این بین برخی از بیماران بیش از دیگران نسبت به عفونت ها و آلرژی های فصلی حساس تر هستند. دکتر واهان مرادیانس، فوق تخصص بیماری های ریه نیز در این خصوص اظهارداشت: بیمارانی که سابقه مشکلات ریوی مانند آسم یا عفونت ریوی دارند و همچنین افراد دیابتی و مبتلایان به نارسایی کلیه، کبد و کیسه صفرا، در مقابل عفونت های فصلی حساس تر هستند و باید مراقبت بیشتری کنند.

وی افزود: اگر فردی به تب دچار شد، احتمالا بدنش دچار عفونت شده است. این علامت ناشی از حساسیت نیست و فرد باید به پزشک مراجعه کند. پس از ابتلا به عفونت ‌های ویروسی، احتمال علائم ریوی سرفه و تنگی نفس طی ۴ تا ۶ هفته وجود دارد. در چنین شرایطی توصیه می شود بیماران برای مداوای بهتر از بخور سرد استفاده کنند.

چگونه از ریه های خود در برابر آلرژی های فصلی محافظت کنیم؟

– خانه خود را تا حد امکان عاری از آلرژی نگه دارید.

– زمانی که کیفیت هوا بد است از بیرون رفتن خودداری کنید.

-باغبانی و نگهداری چمن را در اوایل صبح یا عصر انجام دهید؛ زمانی که تعداد گرده ها در کمترین حد خود هستند.

-از شمع های سیترونلا، اسپری های حشرات، شمع های با بوی قوی و سایر محصولات فصلی که می توانند ریه های شما را تحریک کنند، دوری کنید.

– محرک های خود را بشناسید و از آنها دوری کنید. اگر مطمئن نیستید که محرک های شما چیست، قرار ملاقات با متخصص آلرژی می تواند به شما در تعیین دقیق آنها کمک کند.

گزارش: بیتا اکبری

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل