صرفه جویی 6000 میلیارد تومانی با 3000 مگاوات پیکسایی برق
رشد جمعیت و نیز توسعه بخش های مختلف صنعتی، نیاز به افزایش ظرفیت تولید برق را اجتناب ناپذیر می کند و می بایست ضمن بهره گیری از فناوری های نو برای افزایش راندمان نیروگاه ها و پست های انتقال و توزیع برق، سرمایه گذاری مناسبی به منظور ایجاد ظرفیت های جدید صورت بگیرد.
هر ساله با ورود به فصل تابستان، میزان مصرف برق جهش چشمگیری می یابد و فشار زیادی به شبکه ها وارد می کند. در سال جاری هم بیشترین میزان مصرف برق مربوط به روز چهارشنبه 30 تیرماه بود که رکورد جدیدی از مصرف در تاریخ صنعت برق برجا گذاشت. این رقم 52 هزار و 692 مگاوات بود که نسبت به پیک 50 هزار و 177 مگاواتی سال 1394 حدود 2500 مگاوات افزایش نشان می دهد.
با این وجود، مدیریت مناسب و همکاری شهروندان باعث شد که پیک مصرف برق امسال بیش از این افزایش نیابد و عبور از فصل گرم سال با کمترین میزان خاموشی ها همراه شود.
وزیر نیرو در همین ارتباط با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای پیکسایی از مصرف برق در تابستان امسال، اظهار کرد: صنعت برق در دنیا با یک واقعیت مواجه است و آن اینکه میزان مصرف در فصول و ساعات مختلف با هم متفاوت است. کشورهایی در زمینه برق موفق ترند که بتوانند منحنی تولید خود را هموارتر کنند. یعنی منحنی تولید، قعرها و قله های زیادی نداشته باشد.
حمید چیت چیان با بیان اینکه در مقایسه با پارسال مصرف برق ما در پیک افزایش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: به ازای هر یکهزار مگاوات تولید برق، حدود 2000 میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید نیاز است. در فاصله قله مصرف تابستان سال گذشته تا امسال، 2000 مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شده است. اما میزان مصرف ما بسیار فراتر از این بود.
وی تصریح کرد: همکاران ما در شرکت های برق منطقه ای و شرکت های توزیع برق استان ها، تلاش زیادی کردند و در ارتباط نزدیک با مصرف کنندگان بزرگ برق یعنی صنایع، توانستند آنها را قانع کنند که با برخورداری از امتیازاتی، مصرف برق خود را در 4 ساعت میانی روز کاهش دهند. البته در بخش کشاورزی هم این اتفاق افتاد.
وزیر نیرو افزود: با این اقدامات موفق شدیم حدود 3000 مگاوات قله مصرف برق را بساییم و آن را کاهش دهیم. نتیجه اقتصادی 3000 مگاوات پیکسایی برق این بود که از 6000 میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید بی نیاز شدیم. اما چون این 6000 میلیارد تومان پول را در اختیار نداشتیم، اگر این اتفاق صورت نمی گرفت، منجر به افزایش بسیار وسیع خاموشی ها می شد.
چیت چیان خاطرنشان کرد: این کار یک موفقیت بسیار بزرگ در مدیریت صنعت برق است که در دستیابی به آن، نه فقط همکاران صنعت برق بلکه کشاورزان و صنعتگران و نیز عموم مردم شریک هستند.
ما امیدواریم تا پایان برنامه ششم، ظرفیت تولید برق کشور به 100هزار مگاوات افزایش یابد. پیش بینی ما حکایت از آن دارد که این رقم تقریبا معادل میزان مصرف در آن زمان باشد.
وی با اشاره به هدفگذاری صنعت برق در برنامه ششم توسعه، گفت: ما امیدواریم تا پایان برنامه ششم، ظرفیت تولید برق کشور به 100هزار مگاوات افزایش یابد. پیش بینی ما حکایت از آن دارد که این رقم تقریبا معادل میزان مصرف در آن زمان باشد.
وزیر نیرو با بیان اینکه ما باید در سال های آینده شبکه های انتقال و فوق توزیع برق را توسعه دهیم، اظهار کرد: پیش بینی شده که 394 پست 400، 230، 132 و 63 کیلوولت به شبکه اضافه شود. به همین دلیل ما اینها را در چند مناقصه بزرگ تجمیع کردیم که امکان انتقال تکنولوژی های جدید را برای تولیدکنندگان داخلی به وجود بیاوریم.
چیت چیان افزود: یکی از تکنولوژی هایی که برای ساخت پست های آینده نیاز است، تکنولوژی جی ای اس است که هم زمین کمتری نیاز دارد و هم از نظر مشخصات فنی دارای رتبه بالاتری است.
No tags for this post.