رئیس دانشگاه آزاد طرح «پویش اشتغال» و «تولید بدون کارخانه» را به عنوان دو طرح جدی این دانشگاه در حوزه صنعت برشمرد و گفت: در طرح پویش اشتغال، اشتغال همزمان با تحصیل اجرا میشود.
به گزارش سیناپرس به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، نشست هماندیشی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در تالار حافظ سازمان مرکزی برگزار شد.
در این مراسم که جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای هیأت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی حضور داشتند، دکتر طهرانچی گزارشی از عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی طی یک سال گذشته ارائه کرد و برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای آموزشی و تربیتی، پژوهشی، اقتصاد دانشبنیان، طرح مسکن کارکنان و اعضای هیات علمی و طرحهای درآمدزایی غیرشهریهای دانشگاه را تشریح کرد.
دکتر طهرانچی با اشاره به فعالیت ۸۰۰ مدرسه سما دانشگاه آزاد اسلامی و تحصیل ۱۴۰ هزار دانش آموز در این مدارس گفت: پیش از این تعداد دانشآموزان مدارس سما دانشگاه آزاد اسلامی حدود ۹۰ هزار نفر بود و عمده این مدارس نیز در وضعیت زیانده قرار داشتند، اما اکنون تعداد دانشجویان مدارس سما به ۱۴۰ هزار دانشآموز افزایش یافته است. همچنین میزان رضایت والدین دانشآموزان مقاطع مختلف از مدارس سما به ۹۴ درصد رسیده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به طرحهای این دانشگاه در حوزه مدارس سما و آموزش و پرورش، اظهارداشت: با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد رشتههای دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس سوابق تحصیلی و بدون نیاز به آزمون است، طرح ۴+۳ را تدوین کردهایم که دانشآموزان پس از دوره متوسطه دوم وارد دوره ۴ ساله کارشناسی بشوند تا بتوانیم یک دوره ۷ ساله تربیت جامع داشته باشیم. علاوه بر این طرح موضوع «تربیت اسلامی کودک» در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده است.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی به راهاندازی دانشکدههای تعلیم و تربیت در این دانشگاه اشاره کرد و افزود: با توجه به مدل موفق دانشکدههای پزشکی و بیمارستانهای آموزشی، پژوهشی و درمانی، مدل دانشکدههای تعلیم و تربیت در دانشگاه آزاد اسلامی تدوین شده که مدارس سما به عنوان محیط عرصه این دانشکدهها هستند. تلاش داریم تا تجربه آموزش پزشکی را به حوزه آموزش و پرورش منتقل کنیم. اولین دانشکده تعلیم و تربیت در تهران راهاندازی شده و به زودی در هفت استان دیگر و سپس در ۱۰ استان دیگر افتتاح خواهد شد. به این ترتیب دانشگاه آزاد اسلامی در تمام استانها یک دانشکده تعلیم و تربیت خواهد داشت که مدارس سما ذیل آن قرار میگیرند.
دکتر طهرانچی تأکید کرد: اعتقاد داریم که شیوه و مدلهای آموزش و پرورش باید علمی شده و نظام جدید برای آن در نظر گرفت که این کار در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به نقشآفرینی این دانشگاه در حوزه آموزش عالی اشاره کرد و گفت: ما دو مدل آموزش عالی «نخبگانی» و «اجتماعی» داریم و دولت هم در حوزه نخبگانی و اجتماعی و هم در حوزه غیرانتفاعی حضور دارد. سرانه تحصیل در دانشگاههای نخبگانی حدود ۵۷ میلیون تومان در سال ۱۴۰۱ بود و این عدد در دانشگاه پیام نور به حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون میرسید. این در حالی است که سرانه دانشگاه آزاد اسلامی حدود یکپنجم دانشگاههای متوسط دولتی و یکنهم دانشگاههای نخبگانی است.
طهرانچی ادامه داد: با این حال دانشگاه آزاد اسلامی توانسته به حقوق و دستمزد اساتید و کارکنان رسیدگی کرده و اتفاقات خوبی را رقم زده و خدمات مناسب همراه با عدالت اجتماعی در کشور داشته باشد. در حال حاضر ۴۰۰ واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی در ۴۹۰ نقطه کشور خدمت میدهند.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: سال ۱۳۹۷ زمانی که بنده به این دانشگاه آمدم، تعداد دانشجویان به ۸۳۰ هزار نفر رسیده بود که روند اصلاح شد و اقبال اجتماعی به دانشگاه آزاد اسلامی افزایش یافت. بحمدالله امسال تعداد دانشجویان به یک میلیون و ۲۵۰ هزار دانشجو رسید. این افزایش دانشجو بدون توسعه رشته و با جلب اعتماد مردم اتفاق افتاد. همچنین با وجود اینکه شهریه دانشجویان طی پنج سال گذشته حدود دو برابر افزایش یافت اما با نظام بخشی و افزایش تعداد دانشجو، حقوق و دستمزد اساتید و کارکنان رشد سه برابری داشته است.
به گفته دکتر طهرانچی، همزمان با افزایش تعداد دانشجویان و نظاممند شدن شهریه و درآمد و هزینه دانشگاه، طرحهای اقتصادی و درآمدهای غیرشهریهای دانشگاه آزاد اسلامی نیز افزایش یافته و کارهای ویژهای در این حوزه صورت گرفته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی طرح «پویش اشتغال» و «تولید بدون کارخانه» را به عنوان دو طرح جدی این دانشگاه در حوزه صنعت برشمرد و گفت: در طرح پویش اشتغال دانشجویان مطابق با نیاز صنعت پذیرش شده و اشتغال همزمان با تحصیل آنها اجرا میشود. تاکنون ۶ هزار دانشجو در این طرح جذب صنعت شدهاند و برنامه داریم این عدد در سال آینده به ۲۴ هزار نفر برسد. در طرح تولید بدون کارخانه که در قالب سرای تأمین، تولید و توزیع است پلتفرمی طراحی شده تا دانشگاه آزاد اسلامی محور تأمین، تولید و توزیع باشد و بتواند علاوه بر اشتغالزایی در کشور و تحول در تولید، هزینه تولید قطعات را کاهش دهد. اساتید و دانشجویان مهندسی نیز در این طرح به نیابت از کارفرمایان نقش ناظر و کنترلکنندگی بر قطعات را خواهند داشت. دانشکدههای مهارت و کارآفرینی نیز در این عرصه نقشآفرینی جدی دارند. بنا داریم شعار دانشگاه آزاد اسلامی بسترساز اشتغال دانشبنیان را محقق کنیم.