نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

رصد عمومی ستارگان در پایتخت نجوم ایران با حضور اخترشناسان خارجی

 رئیس مرکز نجوم و اختر فیزیک مراغه با اشاره به شروع به کار هشتمین کارگاه پیشرفته اختر فیزیک و سیارات خورشیدی کشوراز 24 مرداد در این شهر، گفت: دهکده توریستی سد علویان مراغه امشب / 25 مرداد / میزبان علاقه مندان به رصد ستارگان با حضور اخترشناسان خارجی است.

حسین عبادی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این رصد عمومی از ساعت 21 تا 24 در قالب هشتمین کارگاه پیشرفته اختر فیزیک و سیارات فراخورشیدی کشور برگزار می شود.
وی اضافه کرد: علاقه مندان در این رصد عمومی می توانند همزمان با مشاهده اجرام آسمانی، سوالات خود در این ارتباط را از اخترشناسان خارجی شرکت کننده دراین کارگاه بپرسند.
رئیس مرکز نجوم و اختر فیزیک مراغه با بیان اینکه 16 تلسکوپ با امکانات متفاوت در این محل نصب می شود، ادامه داد: فردا /سه شنبه/ گروه رصد ستارگان این مرکز نیز از ساعت 21 تا 24 در رصدخانه ' بیلندی ' تبریز واقع در کوه های سهند پذیرای علاقه مندان جهت رصد عمومی ستارگان است. 
مراغه پایتخت نجوم ایران در خلال برگزاری هشتمین کارگاه پیشرفته اختر فیزیک و سیارات فراخورشیدی کشور به عنوان یکی از یادگارهای خواجه نصیر طوسی بار دیگر میزبان اخترشناسان برجسته ای از ایتالیا، هند، جمهوری خودمختار نخجوان و ارمنستان است.
این کارگاه در دو محور کیهان شناسی و سیاره های فراخورشیدی با حضور 50 نفر از دانشجویان سطح تکمیلی رشته های اختر فیزیک دانشگاه های کشور در موضوع های آزمون مدل های همگن و غیرهمسان گر انرژی تاریک عالم، عالم کهنه /کیهان شناسی کوآنتونومی برپایه نسبیت تصویری دوسه/ در حال برگزاری است.
سیاه چاله ها با عنوان یک اتم گرانشی، مطالعه کهکشان های فعال در چند طول موج، مقدمه ای بر کیهان شناسی، سیارات فراخورشیدی، اختر زیست شناسی، کیهان شناسی کوآنتونومی و کاربرد بایون /BIon/ در کیهان شناسی از دیگر موضوع های این کارگاه است.
هشتمین کارگاه پیشرفته اختر فیزیک و سیارات فراخورشیدی کشور تا 27 مرداد سال جاری / 17 آگوست 2016 میلادی/ در مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه ادامه دارد.
مرکز نجوم و اختر فیزیک مراغه در اردیبهشت سال 1381 با موافقت شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان یک مرکز پژوهشی تاسیس شد.
فعالیت های پژوهشی مرکز نجوم و اختر فیزیک کشور در مراغه با همکاری محققانی از موسسه های پژوهشی خارجی مانند موسسه پژوهشی ایزمیران روسیه، رصدخانه کوت دازور فرانسه، رصدخانه بویراکان ارمنستان و دانشگاه باکو در قالب قراردادهای پژوهشی از سال 1382 شمسی آغاز شد.
فعالیت آموزشی این مرکز از مهر سال 1392 شمسی با پذیرش چهار دانشجو در دوره کارشناسی ارشد و دکتری رشته فیزیک نجومی آغاز شد.
مراغه به علت احداث رصدخانه در دوره هلاکوخان توسط خواجه نصیرطوسی در روی تپه ای مشرف به شهر در نزدیکی روستای طالبخان، آوازه ای جهان شمول در نجوم و اخترشناسی دارد.
در زمان کنونی از رصد خانه احداث شده توسط خواجه نصیر طوسی تنها بخشی از پی های ساختمانی و ' سدس ' سنگی بر روی این تپه باقی مانده است.
بر اساس اسناد تاریخی، رصدخانه مراغه فقط به رصد ستارگان اختصاص نداشته است و به عنوان یک سازمان علمی گسترده با شاخه های دانش، مرکزی برای تحصیل علم به شمار می رفته است؛ مشهورترین دانشمندان آن عصر از جمله قطب الدین شیرازی، کاشف علت اصلی تشکیل رنگین کمان، فائو مون جی دانشمند چینی، ابن العبری فیلسوف و فرهنگ نامه نویس مسیحی و مدرس کتاب های اصول اقلیدوس و المجسطی بطلمیوس در این رصدخانه فعالیت می کردند.
شهرستان تاریخی مراغه که در دوران ایلخانی پایتخت ایران بود امروزه با حدود 250 هزار نفر جمعیت در 147 کیلومتری جنوب تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل