توسعه اقتصاد دانش بنیان سرعت میگیرد
توسعه اقتصاد دانش بنیان، با شناسایی، توسعه و مدیریت داراییهای نامشهود و با تاکید بر علوم و صنایع راهبردی با سرعت بیشتری در حال حرکت است و سیاستهای تشویقی و حمایتی دانشبنیان ها در این زمینه توانسته بسیار تاثیرگذار باشد.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری پس از گذار از یک دهه ایجاد شرکتهای دانش بنیان و نهادینهسازی فرهنگ اقتصادی مبتنی بر دانش، بر لزوم شکلگیری و تعامل صنایع بزرگ و شرکتهای دانشبنیان با ایجاد گفتمان و درک ارزش داراییهای نامشهود بر بازار سرمایه تاکید دارد.
روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بر این یقین است که توسعه و مدیریت داراییهای نامشهود، به ویژه توجه به موضوع مالکیت فکری در بازارهای صادراتی پیشران جهش اقتصادی کشور خواهد بود.
در این راستا میترا امینلو، طی ابلاغی، به عنوان دبیر کارگروه توسعه داراییهای نامشهود و مدیر کانون مدیریت داراییهای فکری، منصوب شد.
شقایق حقجوی جوانمرد، رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، در مراسم معارفه امینلو، با تأکید بر لزوم حفاظت از داراییهای فکری به تبیین ضرورت تغییر راهبرد در مواجهه با داراییهای نامشهود پرداختند و این تغییر عنوان را ضرورتی بر بازآرایی ساختاری و کارکردی کانون با تمرکز بر سیاستهای متناسب با سطح توسعه و بازارهای صادراتی عملیاتی خواند.
وی با بیان اینکه باید با تکیه بر توان نخبگانی و سرمایههای انسانی کشور به اعتلای تصمیمسازی مربوط به داراییهای فکری کمک کرد، افزود: نگاه ویژه به تعاملات شرکتهای دانشبنیان و مجموعههای صنعتی بزرگ در ارزشآفرینی اقتصادی با رویکرد ظرفیتسازی آینده نقش بسزایی دارد و باید در اولویت اقدامات “کانون مدیریت داراییهای فکری” قرار گیرد و انتظار میرود تمهیدات ویژهای به منظور شکلگیری و ارتقاء قابلیتهای اکوسیستم نوآوری ایران در توسعه و بهرهبرداری از دارائیهای نامشهود صورت گیرد.
رضا اسدیفرد، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان نیز با ابراز خرسندی از به ثمر نشستن تلاش فعالان این حوزه و اهمیت جایگاه اختراعات به عنوان شناسنامه فناوری در طول سالیان، تصریح کرد: این مهم در تجارت خارجی کارساز بوده و به ویژه پس از ورود گستردهتر شرکتها به فضاهای بینالمللی مدیریت دارائیهای فکری نقش پررنگتری خواهد یافت.
در ادامه میثم فرجالهی، رئیس مرکز مدیریت طرحهای کلان و پیشران این معاونت، با تشریح کارکرد دارایی فکری هم به عنوان ابزاری برای همکاریهای فناورانه و هم ابزاری برای سیاستگذاری کلان، به نقش مؤثر آن در جهتدهی مسیر شرکتهای بزرگ به سمت سیاستهای اقتصادی دولت تاکید کرد.
میترا امینلو، در ادامه ضمن مرور تاریخی روند بلوغ مالکیت فکری در کشور و تلاشهای کانون پتنت ایران در دورههای مختلف با ثبت اختراعات در آمریکا با رویکرد علامتدهی و رشد درخواستهای ثبت اختراع از مسیر PCT با رویکرد رشد و توسعه جایگاه ایران در شاخصهای بین المللی از جمله شاخص جهانی نوآوری، در گام جدید توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور، مساله دارائیهای فکری و مدیریت آن را به عنوان زیرساخت اساسی توسعه اقتصادی مبتنی بر دانش دانست.
وی بر اهمیت مدیریت داراییهای فکری فراتر از مساله اختراعات و فراتر از مساله ثبت، تاکید و مدیریت داراییهای فکری را به مثابه فعالیتهای پیشینی و پسینی از فعالیتهای توسعه فناوری تا تجاریسازی و نیز سیاستگذاری مبتنی بر پژوهش را رویکرد جدید اعلام کرد که مجموعه کانون، تولیت آن را بعهده خواهد گرفت و با استفاده از توان فعلی بخش خصوصی و تقویت و توانمندسازی کمی و کیفی کارگزاران و در مجموع ساختن اکوسیستم نوآوری با محوریت دارائیهای نامشهود به عنوان گزاره ارزش در این اکوسیستم خواهد بود.
در این مراسم از زحمات و تلاشهای صادقانه سعید امیری، سرپرست پیشین کانون پتنت ایران قدردانی شد.