جویدن آدامس برای محیط زیست مضر است
جویدن آدامس یکی از عادات روزمره بسیاری از افراد در گوشه و کنار جهان است و در این میان شاید کمتر کسی تصور کند این عادت ساده و به ظاهر بی خطر می تواند آسیب های زیادی برای محیط زیست در پی داشته باشد.
به گزارش سیناپرس، شاید تصور این موضوع برای شما دشوار باشد که عمر یک آدامس جویده شده که در طبیعت رها می شود می تواند به چند دهه بالغ شود. این موضوع از آن جایی دارای اهمیت است که بدانیم آمارها می گویند: در سطح جهان، مردم سالانه تقریباً ۱۰۰ هزار تن آدامس می جوند، اما پس از پایان کار و دور انداختن آن چه اتفاقی می افتد؟
قبل از پاسخ به این پرسش باید اعلام کنیم که جویدن آدامس موضوعی جدید نیست و شواهد باستان شناسی نشان می دهد، مردم بسیاری از تمدن های باستانی رزین های درختی مانند چیکل یا سقز و شیره درختان مختلف را می جویدند، اما در دهه ۱۹۵۰ میلادی آدامس های مصنوعی جایگزین این مواد گیاهی شدند.
بر خلاف مواد جویده شده توسط انسان های باستانی، آدامس های جدید پایه مصنوعی و شیمیایی داشته و علاوه بر آن آدامس های مدرن حاوی نرم کننده هایی مانند روغن نباتی، امولسیفایرهایی که چسبندگی را کاهش میدهند، پرکننده هایی مانند تالک برای افزایش حجم، بهعلاوه طعم دهندهها، شیرین کننده ها، نگهدارنده ها و رنگ ها است. متاسفانه این آدامس های مصنوعی به طور کلی تجزیه پذیر نیستند، اما در برخی موارد، می توان آنها را به محصولات پلاستیکی جدید بازیافت کرد.
به گزارش سیناپرس، به همین دلیل هر آدامسی که وارد طبیعت می شود می تواند برای صدها سال به همان شکل باقی مانده و آسیب های زیادی به محیط زیست وارد کند. البته باید اذعان داشت که آدامس های جدید دارای مواد طبیعی جایگزین مانند شیره درخت هستند که می تواند ضررکمتری برای محیط زیست ایجاد کند.
مترجم: فاطمه کردی
منبع: sciencefocus
No tags for this post.