به گزارش روابط عمومی این دانشگاه به تاریخچه عمل پیوند در ایران اشاره شده و آمده است : این تاریخچه نشان می دهد که نخستین پیوند کلیه ایران را دکتر 'سنادی زاده' در سال 1347 در بیمارستان نمازی شیراز انجام داد و پس از آن، این عمل در همین بیمارستان و در بیمارستان های تهران انجام شد؛ به این ترتیب از سال 1347 تا سال 1357 ، نزدیک به 80 مورد پیوند کلیه به ثبت رسیده است.
پس از مدتی وقفه، عمل پیوند در ایران و شیراز از سر گرفته شد و از سال 1368 تاکنون، بالغ بر سه هزار و 660 بیمار، عمل پیوند کلیه با موفقیت انجام شده است.
نخستین پیوند موفق کبد نیز در ایران، در اردیبهشت سال 1372، از سوی دکتر 'سید علی ملک حسینی' در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد و از آن زمان، این دانشگاه به عنوان یک مرکز موفق پیوند کبد، به فعالیت گسترده خود ادامه داده است.
از سال 1372 تاکنون، در این دانشگاه بالغ بر سه هزار و 310 عمل موفقیت آمیز پیوند کبد انجام شده است.
***انجام 75درصد موارد پیوند کبد ایران در شیراز
هم اکنون شیراز بزرگ ترین قطب پیوند کبد در کشور است و 75درصد بیماران نیازمند به پیوند کبد، از سراسر کشور برای قرار گرفتن در لیست انتظار پیوند کبد به شیراز مراجعه می کنند.
همچنین نخستین پیوند پانکراس را دکتر 'سامان نیک اقبالیان'، در فروردین سال 1385 در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام داد.
تاکنون بالغ بر 60 مورد عمل پیوند پانکراس، یکصد مورد عمل پیوند کلیه و پانکراس به طور همزمان، و در مجموع 45 مورد عمل پیوند روده و معده در این دانشگاه انجام شده است.
در حال حاضر، ساخت بزرگترین و مجهزترین مرکز پیوند اعضا در خاورمیانه، به نام مرکز پژوهشی، آموزشی و درمانی پیوند اعضای ابوعلی سینا در دست اقدام است و این مرکز تخصصی دارای 500 تخت است که بعد از اتمام ساخت، در اختیار بخش پیوند قرار می گیرد.
یکی از مواردی که سبب شده است شیراز قطب پیوند اعضا در خاورمیانه محسوب شود، علاوه بر تلاش شبانه روزی تیم پیوند اعضا و تعداد بالای پیوندها، خدماتی است که به بیماران قبل و بعد از عمل پیوند ارائه می شود.
بخش پیوند اعضای بیمارستان نمازی شیراز، به عنوان نخستین و بزرگترین مرکز در ایران و سومین مرکز پیوند در دنیا، بعد از آمریکا و اسپانیا شناخته شده است.