این روزها بسیاری از فودبلاگرها در شبکه های اجتماعی فعال بوده و تصویر غذاهایی مانند همبرگر و پیتزا و انواع فست فودهای ناسالم یا کیک های شیرین معمولاً در رسانه های اجتماعی به اشتراک می گذارند. در این میان کارشناسان تلاش می کنند با کمک فیلترهای شبکه های اجتماعی، غذاهای سالم را نیز تبلیغ و ترویج کنند.
به گزارش سیناپرس، محققان دانشگاه جورجیا گزارش می دهند که غذاهای سالم تر می توانند به اندازه غذاهای مضر در فضای مجازی محبوب شوند. برای رسیدن به این هدف، آن ها فقط کمی بیشتر از غذاهای چرب به کمک نیاز دارند. به طور کلی، تصاویر خوراکی های پر کالری و چرب یا دسرهای خوشمزه و شیرین برای بسیاری از بینندگان جذاب است و در بیشتر موارد به تنهایی لایک ها و نظرات متعددی را بدون تلاش زیاد به دست می آورند.
پروفسور ییلانگ پنگ، استادیار کالج علوم خانواده و مصرف کنندگان دانشگاه جورجیا در این رابطه ، خاطرنشان می کند: اگر سعی در ترویج یک رژیم غذایی سالم دارید، توجه به استفاده از تصاویر زیباییشناختی برای شما بسیار مهم است.
یکی از اهداف این پروژه ایجاد درک روشن تری از عادات مصرف کننده و مشارکت در رسانه های اجتماعی بود، اما این یافته ها پیامد های عملی نیز دارند.
وی در ادامه توضیحاتش می افزاید: ما معتقدیم که این موضوع می تواند برای ارتباطات سلامت و پزشکان سلامت مفید باشد. اگر سعی می کنید یک رژیم غذایی سالم را ترویج کنید، بسیار مهم است که به زیبایی بصری توجه کنید. این مطالعه نشان می دهد که سبک ها نقش مهمی در جلب نظر مخاطب دارند و تعامل ما را با حساب های مختلف رسانههای اجتماعی را شکل می دهند.
به گزارش سیناپرس، پروفسور پنگ و مونا شارما، یکی از دیگر پژوهشگران حاضر در این مطالعه، در تلاشی برای درک بهتر نحوه تعامل مردم با عکس های غذا، بیش از ۵۰ هزار تصویر گرفته شده از حساب های اینستاگرامی افرادی مانند سرآشپز ها، اینفلوئنسرها و متخصصان تغذیه را تجزیه و تحلیل کردند. آن ها سپس با استفاده از تحلیل بصری محاسباتی، آن تصاویر را از نظر عوامل مختلفی از جمله ترکیب رنگ، تکرار الگوها، پیچیدگی تصویر و تراکم کالری تقریبی بررسی کردند. محققان همچنین چگونگی ارتباط هر یک از این عوامل با لایک ها و نظرات را بررسی کردند.
همان طور که پیش بینی می شد، تصاویر غذاهای پرکالری مانند کوکی ها، شیرینی ها و دونات ها جذب بالاتری از مخاطبان را تجربه کرده و غذاهای کم کالری مانند سبزیجات یا وعده های غذایی متعادل به طور کلی نیاز به صحنه سازی عکاسی بیشتری برای تقویت دارند.
دکتر شارما در این رابطه میافزاید: برخی مطالعات نشان می دهد وقتی افراد به صورت بصری وعده های غذایی پرکالری را پردازش می کنند، آنها را سریع تر از تصاویر کم کالری مورد توجه قرار می دهند. موضوع فوق بدان معناست که اگر می خواهید توجه مردم را به این غذا های کم کالری جلب کنید، باید مراقب عوامل خاصی باشید.
به گزارش سیناپرس، چنین عواملی شامل استفاده از رنگ های گرم به جای رنگ های سرد مانند سبز یا آبی، ترکیب تکرار و قرار دادن غذا در پس زمینه ای جذاب و تمیز است.
شارما می افزاید: یک مثال خوب برای درک این موضوع، سالاد است. مثلا شما می توانید برش هایی از توت فرنگی را روی سالاد خود بچینید، این کار غذای شما را جذاب تر کرده و می تواند درگیری مخاطب را روی تصویر افزایش دهد.
به گفته شارما، این تأثیر حتی می تواند با پخش تصاویر غذا در سراسر پلتفرم های مختلف رسانه های اجتماعی چند برابر شود.
نویسندگان این مطالعه امیدوارند؛ پیشنهادات آن ها کمک کند که غذا های سالم تر در رسانه های اجتماعی بیشتر شده و کاربران این شبکه ها، سبک زندگی سالم تری را برای عموم مردم ترویج کنند.
پروفسور پنگ در خاتمه توضیحاتش نتیجه می گیرد: از یک طرف، ممکن است مردم به طور خودکار با غذا های سالم تر درگیر نشوند، اما مردم دوست دارند وعده های غذایی سالم را به نمایش بگذارند. این رفتار به هویت آنها برمی گردد. توصیه من این است که با ادغام فیلترهای ویژه و رعایت نکات حرفه ای، تعامل مخاطبین با غذاهای سالم را افزایش دهید.
به گزارش سیناپرس، شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله Health Communication منتشر شده است.
مترجم: رضوان خندان
No tags for this post.