نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

مصرف میوه و سبزیجات از سنگ کلیه پیشگیری می کند

مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد:خوردن میوه ها و سبزیجات ممکن است از ایجاد سنگ های کلیوی عود کننده جلوگیری کنند.

به گزارش سیناپرس، افرادی که به سنگ کلیه مبتلا شده‌ اند، از میزان درد بسیار زیادی که این بیماری می‌ تواند ایجاد کنند، آگاه هستند و برخی آن را با زایمان مقایسه می ‌کنند. سنگ کلیه همچنین با بیماری مزمن کلیوی، پوکی استخوان و بیماری های قلبی عروقی ارتباط دارد. برای کسانی که برای اولین بار دچار سنگ کلیه می شوند، احتمال عود آن در عرض پنج سال ۳۰ درصد است.

نتایج یک مطالعه آینده نگر مایو کلینیک نشان می دهد که مصرف غذاهای غنی از کلسیم و پتاسیم ممکن است از بازگشت سنگ کلیه جلوگیری کند.

محققان نتایج پرسشنامه ای را که برای ۴۱۱ بیمار ارسال شده بود که برای اولین بار دچار سنگ کلیه علامت دار شده بودند را با بیماران یک گروه کنترل سالم متشکل از ۳۸۴ نفر که بین سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ به یکی از دو کلینیک مایو مراجعه کرده بودند، مقایسه کردند. بر اساس یافته ‌ها، سنگ در ارتباط با کاهش مصرف مایعات، سطوح پایین کلسیم و پتاسیم در رژیم غذایی و سطوح بالای کافئین و فیتات است.

از میان شرکت کنندگانی که برای اولین بار دچار سنگ کلیه شدند، ۷۳ نفر در طی حدود 4.1 سال با یک دوره دیگر سنگ کلیه مواجه شدند. با این حال، هنگامی که محققان عمیق ‌تر کاوش کردند، متوجه شدند که رژیم غذایی در این رابطه دارای اهمیت زیادی است. در این میان بیمارانی که سطوح پایین تری از کلسیم و پتاسیم مصرف می کردند، در طول دوره پیگیری، به احتمال زیاد سنگ کلیه مجدد را تجربه می کردند.

به گزارش سیناپرس، دکتر اندرو رول، نفرولوژیست و پژوهشگر کلینیک مایو و نویسنده ارشد این مطالعه در رابطه با موضوع فوق می ‌گوید: این یافته ‌های غذایی ممکن است اهمیت ویژه‌ ای داشته باشند، زیرا توصیه‌ ها برای پیشگیری از سنگ ‌های کلیوی اساساً بر اساس عوامل رژیمی مرتبط با تشکیل سنگ برای اولین بار انجام شده است. به طور طبیعی ممکن است بیماران رژیم غذایی خود را برای جلوگیری از بروز سنگ کلیه تنظیم نکنند، اما اگر مردم اطلاع داشته باشند که رژیم غذایی به جلوگیری از عود سنگ کلیه کمک کند، احتمال بیشتری دارد که این کار را انجام دهند.

در این میان مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین با مقادیر فراوان غلات کامل و آجیل می تواند مشکل را تشدید کند. زیرا آن ها حاوی سطوح بالایی از فیتات ، یک ترکیب آنتی اکسیدانی هستند که می تواند منجر به افزایش جذب کلسیم و دفع کلسیم از طریق ادرار شود.

به همین دلیل محققان توصیه می‌کنند که به جای مصرف افراطی مایعات، افرادی که در معرض خطر سنگ‌های کلیه مکرر هستند، روی منابع غذایی غنی از کلسیم و پتاسیم، به ویژه به شکل میوه‌ها و سبزیجات تمرکز کنند.

بر این اساس توصیه می شود در صورت داشتن سنگ کلیه، میوه‌ ها و سبزیجات بیشتری بخورید و روی آنهایی که سرشار از کلسیم و پتاسیم هستند تمرکز کنید. موز، پرتقال، گریپ فروت، طالبی، خربزه ، کیوی، انواع توت ها، آناناس، پاپایا، آووکادو و زردآلو به همراه سبزیجات برگ سبز تیره، سیب زمینی، قارچ، نخود فرنگی، کلم بروکلی، خیار و کدو سبز حاوی این ماده ارشمند هستند.

به گزارش سیناپرس، شرح کامل این یافته ها در مجموعه مقالات Mayo Clinic منتشر شده است.

مترجم: فاطمه کردی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل