دکتر علیرضا چوبینه مدیرگروه ارگونومی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: ایستادن طولانی مدت جراحان هنگام عمل جراحی و فشار مداوم بر روی اندامهای تحتانی میتواند، باعث اختلال در گردش خون و در دراز مدت باعث آسیبهای اسکلتی- عضلانی در این ناحیه شود.
وی با اشاره به ویژگیهای صندلی ارگونومیک، گفت: این صندلی از وزن بدن جراح در هنگام عمل جراحی حمایت میکند و میتواند در گستره وسیعی از اعمال جراحی قابل استفاده باشد، همچنین باعث میشود جراح در طول عمل جراحی، خستگی کمتری را تجربه کند.
وی ادامه داد: سطح نشیمنگاه زینی شکل این صندلی باعث حفظ پوسچر طبیعی ستون مهرهها میشود که از دیدگاه علم ارگونومی، بهترین وضعیت برای ناحیه کمر است.
چوبینه، با بیان اینکه این محصول در اتاق عمل و در جراحی مغز و اعصاب، عمومی و اورولوژی مورد استفاده و ارزیابی قرار گرفته است، افزود: نتایج این ارزیابی نشان داد که هنگام استفاده از صندلی، پوسچر نواحی مختلف بدن جراحان شامل سر و گردن، تنه و پاها مناسب و طبیعی است.
مدیرگروه ارگونومی دانشکده بهداشت شیراز ادامه داد: در ارزیابی انجام شده، 70درصد جراحان کاربرد این صندلی را مفید و راحت دانستند، همچنین 87 و نیم درصد از جراحان عنوان کردند که تکیه گاه زانویی ضروری، مناسب و راحت است.به گزارش ایسنا، صندلی ارگونومیک ویژه جراحان، محصول پایاننامه ادیبه عبدی؛ دانشجوی ارگونومی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز است که ثبت اختراع شد.
No tags for this post.