گسترش مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری یکی از راه‌های اشتغال در کشور

 محمدرضا دوستی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: تقویت بنیه فناوری جامعه نیازمند آگاهی آحاد جامعه از مزایای این حوزه است.وی با بیان اینکه فناوری نیز از این قاعده مستثنی نیست و باید در خصوص آن فرهنگ‌سازی شود، افزود: قبل از هر چیز باید فرهنگ کارمندپروری از اذهان مردم جامعه ما پاک شود.رییس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی اظهار کرد: متاسفانه در استان خراسان جنوبی تمام هم و غم یک فرد این است که پس از اتمام دوران تحصیل در یک دستگاه اجرایی استخدام شده و کارمند شده یا در حد نهایی آن تحصیلات تکمیلی را نیز به اتمام رسانیده و در یکی از دانشگاه‌ها مشغول به تدریس شود.

دوستی بیان کرد: نتیجه این فرهنگ را اکنون شاهد هستیم که ظرفیت دستگاه‌های دولتی با محدودیت شدید استخدامی مواجه شده و بخش صنعت نیز از رونقی که باید برخوردار نیست در نتیجه بیکاری یکی از بزرگترین معضلات جامعه ما شده است.

رییس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی ادامه داد: پس تقویت بنیه فناوری آگاه‌سازی جامعه از مزایای حرکت به سمت فناوری و خلاقیت است.

وی ادامه داد: باید این امر به گونه‌ای نهادینه شود که فرد با علمی که در دانشگاه آموخته به سمت و سوی کارآفرینی حرکت کرده تا از این طریق کسب ثروت کند.

دوستی با اشاره به اینکه یکی از راه‌های اصلی اشتغال در کشور گسترش مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری است، گفت: بدیهی است ایده مورد نظر، الگوبرداری مناسبی از سطح بین‌المللی است که ما باید در کشور خودمان این فکر را پرورش داده و نتایجی که از تحقیقات مورد نظر در اینگونه مراکز بوجود می‌آید، بتوانیم در بدنه اجرایی کشور استفاده کنیم.وی بیان کرد: به عبارت دیگر، برای اینکه یک محقق تشویق شود باید از ایده او استفاده کرد، بهتر است که به منظور توسعه یکسان و بهره‌مندی از مزایا و امتیازات اینگونه مراکز علاوه بر توزیع منابع و امکانات براساس اولویت‌ها باید اولویت اول در صدر و مجوز و نیز سایر امکانات، استان‌های محروم در نظر گرفته شود.

رییس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی افزود: تقسیم‌کردن نقش افراد مؤثر در فناوری و نوآوری کشور به چند گروه مانند دولت، دانشگاه و صنایع مختلف و تلاش برای برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری بر این اساس، امروزه از جایگاه ضعیف‌تری برخوردار است.

دوستی اظهار کرد: بنابراین، اتخاذ تدابیر لازم از سوی سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان نوآوری و فناوری از ضرورت‌های انکارناپذیر است.

وی یادآورشد: باید دانست که توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان کمک شایانی به حوزه اشتغال می‌کند، چرا که این شرکت‌ها مزیت‌های فراوانی دارد.رییس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: فعالیت این شرکت‌ها نیاز به سرمایه‌گذاری فراوانی ندارد، به علت وجود معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی و حقوقی این شرکت‌ها از دیگر فعالان هم سطح خود جلوترند، ارزش افزوده‌ای که در محصولات این شرکت‌ها نهفته می‌تواند مشکل‌گشای معضلات نقدینگی آنها شود، از طرف دیگر به علت دانش بومی استفاده شده در این محصولات، نسبت به تحولات اقتصادی خارجی نیز مقاوم بوده و این امر همانا گام برداشتن در راستای اقدام به اقتصاد مقاومتی است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا