علی اصغر قانع در گفت و گو با خبرنگار سیناپرس با اشاره به طرح های شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در زمینه اقتصاد مفاومتی، اظهار کرد: ما در سال جاری 3 طرح بزرگ در راستای اقتصاد مقاومتی در دستور کار داریم. اولین آنها، طرح بزرگ آبرسانی به روستاهای کشور است که امیدواریم با تسهیلاتی که از صندوق توسعه ملی گرفتیم، بیش از 2000 روستا با جمعیت بالغ بر 2 میلیون و یکصدهزار نفر را تامین آب بکنیم.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از پروژه های ما در راستای اقتصاد مقاومتی، بهره برداری از تعدادی از تصفیه خانه ها است که علاوه بر حفظ منابع آب، پساب حاصله نیز در بخش صنعت و دیگر بخش ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
قانع با تاکید بر اهمیت استفاده از منابع بخش خصوصی برای اجرای طرح های آب و فاضلاب، عنوان کرد: طرح سوم، استفاده از منابع بخش خصوصی برای پروژه های آب و فاضلاب است که بالغ بر 1700 میلیارد تومان منابع جذب شده و در قالب قراردادهای BOT، بیع متقابل و BOO در اقصی نقاط کشور در حال احداث و بهره برداری است.
معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در پاسخ به این پرسش که برای کاهش آب بدون درآمد چه طرح هایی پیش بینی شده است؟ گفت: یکی از طرح های ما استفاده از منابع خارجی در راستای کاهش هدررفت آب است که خوشبختانه با شرکت های معتبر دنیا مذاکراتی صورت گرفته و در حال تنظیم قراردادهای مربوطه هستیم.
متوسط آب بدون درآمد در کل کشور حدود 25 درصد است و پیش بینی شده که سالانه یک تا 2 درصد کاهش پیدا کند
وی ادامه داد: این طرح هنوز اجرایی نشده است اما مطالعات آن به صورت پایلوت از سوی کشورهای خارجی انجام شده است. اگر این طرح به سرانجام برسد می تواند زمینه ای برای استفاده از منابع خارجی در کاهش آب بدون درآمد در سراسر کشور و نیز استفاده از فناوری های روز دنیا باشد.
این مقام مسوول متذکر شد: در حال حاضر مشغول مذاکره یا شرکت های فرانسوی و کره ای برای کاهش آب بدون درآمد هستیم.
قانع با اشاره به لزوم سرمایه گذاری گسترده برای کاهش آب بدون درآمد، گفت: متوسط آب بدون درآمد در کل کشور حدود 25 درصد است و پیش بینی شده که سالانه یک تا 2 درصد کاهش پیدا کند. کاهش هر یک درصد از آب بدون درآمد به 1000 میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز نیاز دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس استانداردهای جهانی، چنانچه متوسط آب بدون درآمد به زیر 20 درصد برسد رقم قابل قبولی خواهد بود، تصریح کرد: باید توجه داشت که آب بدون درآمد شامل دو بخش است؛ یک بخش، آبی است که مردم استفاده می کنند و پولی بابت آن نمی پردازند و دیگری، هدررفت فیزیکی آب در شبکه است. متوسط هدررفت فیزیکی آب در کل کشور حدود 14 درصد است.
No tags for this post.