برخی از افراد معتقدند که در دنیای امروزی ما، زنان به میزان 25 درصد مردان از خود خلاقیت نشان می دهند. این امر می تواند به عنوان یک مشکل جدی در دوره ای که با نام عصر فناوری نامیده می شود به حساب بیاید. برای نمونه یک معیار اندازه گیری میزان فعالیت بانوان در عرصه علوم را می تواند به اختراعات و اکتشافات علمی مرتبط دانست که بر اساس آن باید گفت که مردان چهار سهم از هر 5 اختراع را به خود اختصاص داده اند.
ریشه چنین امری را می توان در بخش های استخدامی و یا مدیریتی دانست که به صورت بدیهی این بخش ها نیز با تبعیض جنسیتی همراه بوده و تحت کنترل جنس مذکر قرار دارند
البته باید یادآور شد که همین آمار نیز نشان می دهد که شرایط نسبت به گذشته بهبود پیدا کرده است. فرایند رسیدگی به تبعیض جنسیتی در محیط های فناوری به نزدیک به نیم قرن پیش باز می گردد و از 40 سال پیش تا به امروز شاهد رشد چشمگیری در حضور بانوان در میان اختراعات و اکتشافات علمی بوده ایم.
بر اساس آماری که بر پایه تحلیل های انجام شده توسط انستیتوی سیایت ها و تحقیقات بانوان یا به صورت مخفف IWPR، به دست آمده است، شرایط در بازه زمانی بین سال های 1970 تا 2010 میلادی به نحوی بوده است که میزان مشارکت بانوان در کشف ها و اختراع های علمی به میزان پنج برابر افزایش یافته است. با این وجود در حال حاضر مقداری کمتر از 20 درصد از کل اختراعات جهان، نام یک زن را در لیست چهره های اصلی خود می بینند.
ریشه چنین امری را می توان در بخش های استخدامی و یا مدیریتی دانست که به صورت بدیهی این بخش ها نیز با تبعیض جنسیتی همراه بوده و تحت کنترل جنس مذکر قرار دارند. جالب است که این آمار نشان می دهد که اختراعات و ابداعاتی که در آنها مخترع اصلی، یک زن بوده است، تنها 8 درصد از کل موارد ثبت شده در جهان را به خود اختصاص داده است. این آمار در سال 1980 برابر با 2 درصد بوده و در سال 2005 به 5 درصد رسیده بوده است. به این ترتیب محققان معتقدند که برای رسیدن این سطح به آماری نسبتا برابر، باید 60 سال دیگر به انتظار نشسته و به روند رو به صعود ادامه داد.
منبع: thenation
ترجمه: احمد محمد حسینی
No tags for this post.