یک محقق ایرانی موفق به طراحی و ساخت دستگاه آزمون تقید و پایداری پروتز زانو شد؛ با این دستگاه جراحان می توانند پروتز مناسب بیماران را انتخاب کنند.
حسن نصیری، فارغ التحصیل رشته مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف و مجری این طرح در گفتگو با سیناپرس گفت: برخی از بیماران نیاز به عمل تعویض مفصل زانو دارند. برای اینکه پروتز مناسبی برای این بیماران انتخاب شود نیاز به دستگاهی است که بتواند میزان تقید (مقاومت بین دو بخش پروتز زانو در برابر جا به جایی ها و چرخش ها هنگام اعمال نیرو و گشتاور) را اندازه گیری کند و گزارش کاملی در اختیار پزشک قرار دهد تا جراح با استفاده از این اطلاعات، پروتز مناسبی برای بیمار انتخاب کند. این دستگاه قابلیت انجام این کار را دارد.
وی افزود: در حال حاضر سه کشور ایالت متحده آمریکا، آلمان و فرانسه پیشگام در ساخت این دستگاه هستند. سایر کشورها نیز نیازشان را از طریق دستگاه های این کشورها تامین می کنند. کیفیت این دستگاه با نمونه های مشابه خارجی برابری می کند و همان نتایج مورد نظری که جراح به کمک آن انتخاب خود را انجام می دهد را در قالب نمودارها و اطلاعات کمی ارائه می دهد. همچنین در ساخت این دستگاه ابتکارات منحصر به فردی به کار برده ایم.
وی خاطرنشان کرد: ساخت این دستگاه نیز کاملا مقرون به صرفه است؛ قیمت این دستگاه نصف هزینه آزمایش یک پروتز ساخته شده خارجی است.
وی به مشکلات اجرای این طرح اشاره کرد و در این خصوص به سیناپرس گفت: بازاریابی یکی از مشکلات اساسی است که برای اجرای این طرح با آن مواجه هستیم. اکنون مراکز پژوهشی ایران در زمینه بایومکانیک محدود هستند. اگر این دستگاه ها را بخواهیم در وسعت زیاد تجاری سازی کنیم باید ارتباط خوبی با کشورهای دیگر برقرار نماییم. اکنون در این زمینه ضعف داریم که باید این مشکل برطرف شود.
نصیری اظهارداشت: قطعا اگر چنین طرح های کاربردی که امکان تجاری سازی شان وجود دارد، مورد حمایت بیشتر قرار بگیرند، می توانیم در این زمینه قطب مهم جهان شویم بنابراین ضرورت دارد دولت از این طرح ها حمایتی بیشتری داشته باشد.
گفتگو: فرزانه صدقی
No tags for this post.