ثبت تصویر یک نهنگ عنبر مبتلا به اسکولیوز

یک نهنگ عنبر عظیم ۴۰ تنی در حال شنا در سواحل والنسیا در اسپانیا با خمیدگی شدید در بدن ۱۷ متری خود فیلمبرداری شده است که به نظر می رسد یک مورد بارز از بیماری اسکولیوز باشد.

به گزارش سیناپرس، در ابتدا، زمانی که کاپیتان یک قایق محلی از دور متوجه این موجود شد، به نظر می رسید که در حال تلاش برای شنا کردن است، گویی در یک تور ماهیگیری گیر کرده است. اما هنگامی که زیست شناسان و دامپزشکان به صحنه رسیدند، مشخص شد که وضعیت نهنگ کاملاً آنطور که انتظار داشتند نیست. فیلم های پهپادی نشان می دهد که انحراف شدید در ستون فقرات حیوان تقریباً در نیمه بدن آن وجود دارد.

بر اساس تصویر ثبت شده تیم نجات، اختلال باله نهنگ آنقدر شدید به نظر می رسید که گویی کل آناتومی آن را از بین برده است. زیست شناسان امیدوار بودند که ردیاب را به نهنگ متصل کنند، اما ناهنجاری در ستون فقرات آن این کار را غیرممکن کرد. در ادامه و پس از چند ساعت، نهنگ خط ساحلی را ترک کرده و به سختی شنا می کرد.

به گفته محققان، اسکولیوز در بین نهنگ ها نادر است، اما زمانی که رخ می دهد، توجهات را به خود جلب می کند. در ای زمینه و در سال ۲۰۱۹، یک نهنگ مینک با انحنای واضح در ستون فقرات به طرز غم انگیزی در ساحل یافت شد و به محققان این فرصت را داد تا تأثیر آناتومیکی اسکولیوز در نهنگ ها را از نزدیک مطالعه کنند.

یافته های محققان یک مبنای مکانیکی مشترک را برای اسکولیوز در انسان و نهنگ نشان می دهد. انسان ها بیش از هر پستاندار دیگری می توانند با این وضعیت دردناک همدردی کنند. انسان تنها گونه‌ ای است که به‌طور خودبه‌خودی به اسکولیوز مبتلا می ‌شود.

آناتومی نهنگ، ستون‌های مهره‌ ای را برای این غول‌های دریایی فراهم می ‌کند که کمتر از ستون فقرات ما مستعد خم شدن در اثر فشار وضعیت و استفاده هستند.به گزارش سیناپرس، در مورد این نهنگ از والنسیا، مشخص نیست که چگونه ستون فقرات آن تا این حد تغییر شکل داده است. با افزایش ترافیک جهانی کشتیرانی، احتمال رویارویی با یک کشتی اقیانوسی قدرتمند می تواند شرایط آن را توضیح دهد.

به گزارش سیناپرس، برآوردها حاکی از آن است که سالانه بیش از ۲۰ هزار نهنگ در اثر برخورد با کشتی ها در سراسر جهان می میرند و بیشتر این برخوردها شامل نهنگ های عنبر، دومین پستاندار بزرگ در جهان است. در ردیف دوم، نهنگ‌های گوژپشت قربانیان بعدی هستند.

مترجم: سامیه خسروی زاده

منبع: sciencealert

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا