تاثیر شدید صدای کشتی ها بر زندگی وال های گوژپشت
صداهای اقیانوس ها به واسطه حضور انسان به شدت افزایش پیدا کرده است و همین امر نیز می تواند موجب شود تا زندگی موجوداتی که در این محیط حضور دارند، دستخوش تغییر شود. یکی از موجوداتی که به واسطه صداهای تولید شده توسط انسان با تغییراتی در ساختار حیاتی خود روبرو شده است را باید وال های گوژپشت دانست. این حیوانات به واسطه اصوات ناشی از جابجایی انسان در محیط اقیانوسی شروع به تغییر دادن رفتارهای مهاجرتی خود کرده است.
هنگامی که صدای کشتی ها در اقیانوس بیشتر می شود، این حیوانات به میزان 15 درصد کمتر اقدام به شیرجه زدن به اعماق آب می کنند. همچنین میزان غذا خوردن آنها نیز به یک سوم کاهش پیدا می کند.
بر اساس مقاله جدیدی که در ژورنال بین المللی زیست شناسی منتشر شده است، این موجودات به شدت با صدای محیطی تحت تاثیر قرار می گیرند. این تحقیقات که توسط تیمی از پژوهشگران دو کشور آمریکا و انگلستان انجام شده است، نشان می دهد که این حیوانات به واسطه این صداها به صورت آرام تری به شیرجه زدن پرداخته و کمتر غذا بخورند.
محققان برای دستیابی به این نتایج به سراغ نشانه گذاری ده مورد از نهنگ های گوژپشت در سواحل ماساچوست رفتند. این نشانه گذاری به نحوی بود که دستگاه متصل شده به نهنگ ها می توانست به صورت همزمان صداهای موجود در زیر آب و تحرک وال ها را اندازه گیری کند.
دانشمندان دریافتند که هنگامی که صدای کشتی ها در اقیانوس بیشتر می شود، این حیوانات به میزان 15 درصد کمتر اقدام به شیرجه زدن به اعماق آب می کنند. همچنین میزان غذا خوردن آنها نیز به یک سوم کاهش پیدا می کند. علت این امر این است که این نهنگ ها با شنیدن صدای محیطی زیاد، اقدام به چرخش به پهلوی خود را کاهش می دهند که این اقدام برای شکار ماهی و تغذیه در سطح دریا به کار گرفته می شود.
پیش از این نیز دانشمندان کشف کرده بودند که صدای ایجاد شده توسط بشر در محیط اقیانوس ها بر روی زندگی بسیاری از پستانداران دریایی موثر بوده است و وال های گوژپشت، آخرین موجوداتی هستند که به این لیست افزوده شده اند. بزرگ ترین عامل ایجاد چنین رفتارهایی به واسطه صدا، بالا رفتن میزان استرس در موجودات این مناطق اعلام شده است.
منبع: yale
ترجمه: آناهیتا عیوض خانی
No tags for this post.