کبیر هاشم، وزیر توسعه بنگاه های عمومی سریلانکا در دوازدهمین مجمع جهانی اقتصاد اسلامی(WIEF) که با حضور برخی از وزرای کشورهای اسلامی در جاکارتا، پایتخت اندونزی برگزار شد، اظهار داشت:سرمایه گذاری روی تحقیق و توسعه دولتی در کشورهای در حال پیشرفته به مقدار بسیار کم وجود دارد.
وی افزود: کشورهایی که در آسیا و آفریقا از نرخ رشد کمی برخوردار هستند، از سرمایه گذاری اندکی در تحقیق و توسعه توسط دولت ها بهره برده اند؛ فقر نوآوری و فقر توسعه فناوری، باعث عقب ماندگی برخی از کشورها بوده است.
وزیر توسعه بنگاه های عمومی سریلانکا با اشاره به اینکه بخش خصوصی در زمینه علوم نوین و تحقیق و توسعه می تواند بهتر عمل کند، بیان داشت: زیرا معمولا بخش خصوصی، نوآوری و فناوری های جدید را به منظور ارتقاء سطح رقابت پذیری خود در کسب و کار به خدمت می گیرد.
عایشه ابوبکر، وزیر صنعت، تجارت و سرمایه گذاری نیجریه در ادامه گفت: تحقیق و توسعه، زمینه ای بسیار حیاتی برای توسعه سرمایه گذاری بخش خصوصی است؛ زیرا تحقیق و توسعه، سرمایه و منابع قابل ملاحظه ای را می طلبد.
وی ادامه داد: دولت ها به خصوص کشورهای اسلامی در حال توسعه می بایست نقش توانمندسازی خود را ایفا کنند تا بخش خصوصی بتواند در این حوزه سرمایه گذاری کرده و کسب منافع کنند.
وزیر صنعت، تجارت و سرمایه گذاری نیجریه به لزوم سرمایه گذاری قابل توجهی در زمینه زیرساخت ها اشاره کرد و گفت: باید در مدت زمان کوتاهی به سطحی از رقابت پذیری در سطح جهانی برسیم که مستلزم سرمایه گذاری زیادی است تا ضمن تدبیر در خصوص مسائل اشتغال، جوایز، بورسیه ها و برنامه های علمی بین المللی طراحی و اجرا شود.
به گزارش مهر، دوازدهمین نشست مجمع جهانی اقتصاد اسلامی با حضور نمایندگان دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) به مدت سه روز از ۲الی ۴ آگوست ۲۰۱۶ در جاکارتا، پایتخت اندونزی برگزار شد.
در نشستی که در حاشیه این مجمع با حضور تعدادی از وزرای کشورهای اسلامی با موضوع نقش بخش خصوصی در همکاریهای منطقه ای برگزار شد، شرکت کنندگان به بررسی نقش بخش خصوصی در توسعه علم و فناوری و سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه پرداختند و وزرای سریلانکا و نیجریه در خصوص تامین مالی جایزه مصطفی(ص) از محل وقف تبادل نظر کردند.
No tags for this post.