از جوش شیرین تا سیم‌پیچ تسلا در کافه علم جایزه مصطفی

هجدهمین رویداد علمی-ترویجی کافه علم جایزه مصطفی (ص) به مدت سه روز و با محوریت آشنایی مخاطبان با برخی کاربردهای فیزیک و شیمی در زندگی روزمره برگزار شد.

به گزارش سیناپرس از ستاد ارتباطات و ترویج جایزه مصطفی (ص)، پردیس مرکزی دانشگاه تهران، میزبان مجموعه‌ای از کافه‌علم‌ها با عنوان «آزمایش‌های علمی از نزدیک» بود. در این کافه‌علم‌ها آزمایش‌های گوناگون علمی به صورت تعاملی و با رویکرد حل مساله‌ای انجام و سپس فرآیند علمی آن از سوی مروجان علم تشریح شد.

این آزمایش‌ها از یک سو موضوعاتی در علم فیزیک همچون فشار هوا، مرکز ثغل و تسلاکویل را واکاوی کردند و از سوی دیگر به معرفی و تحلیل واکنش‌های شیمیایی مهمی که با پراکسید هیدروژن، جوش شیرین و… صورت می‌گیرد و نیز آزمایش‌هایی که منجر به فرآورده هایی همچون دی‌اکسید کربن، کربنات سدیم و…می‌شود، پرداختند.

این کافه‌علم‌ها نخستین مجموعه‌ از کافه‌علم‌های جایزه مصطفی (ص) با محوریت آزمایش‌های تعاملی است. کافه‌علم با رویکرد همگانی‌سازی علم می‌کوشد علم را در محیط‌های عمومی و با زبانی صمیمی و گفتگومحور و زیرنظر یک یا چند مروج علم در دسترس همگان قرار دهد.

این رویداد از آغاز سال ۱۴۰۰ تاکنون در شهرهای مختلف ایران به اجرا درآمده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا