عبارت میلیاردرهای فقیر به مالکان خودروهایی اطلاق می شود که خودروی آنها قیمت میلیاردی پیدا کرده است، اما به دلیل شرایط وخیم اقتصادی ، توان سرویس و چکاپ های دوره ای را ندارند. هر چند پیش بینی شده که به دلیل رکود تورمی امسال نیز تعداد سفرهای نوروزی به ویژه در فواصل دور، کاهش یابد، اما مانند هر سال، بسیار مهم است که آن تعداد از هموطنانی که با خودروی شخصی به سفر می روند، حتماً قبل از سفر به کارشناسان مراجعه کنند و از ایمنی وسیله نقلیه خود اطمینان حاصل کنند.
علی اکبر ایلخانی رئیس اتحادیه تعمیرکاران الکترومکانیک در اینباره به خبرنگار خبرگزاری سیناپرس گفت: این یک واقعیت است که قدرت خرید مردم کاهش یافته و مالکان خودرو نیز معمولاً با این سوال درونی آزار دهنده رو به رو هستند که آیا نیاز است فعلاً خودرو را به تعمیرگاه ببرم یا خیر؟
وی افزود: متاسفانه خودرو به گونه ای است که هر چه در تعمیر آن تعلل کنیم، هزینه بیشتری به ما تحمیل می کند، مثلاً شما اگر لنت و ترمز را تعویض نکنید و به صورت کج دار و مریز به اصطلاح با آن سر کنید، در نهایت این کاسه خودرو شما است که صدمه می بیند و مجبور خواهید شد هزینه ای به مرتب سنگین تر را پرداخت کنید. همچنین نرخ قطعات هم معمولاً افزایشی است و تعویض قطعه اگر امروز انجام شود، بسیار به صرفه تر از فردا خواهد بود.
وی افزود: ماندن در جاده آن هم در زمان سفرهای نوروزی و وقتی خانواده همراه شما است، یکی از تجارب بسیار ناخوشایند است. بنابراین بهتر است قبل از سفر حتماً خودرو را به صورت کامل چکاب نمایید. لاستیک ها و روغن از جمله اولویت های مهم هستند. بعد تنظیم فرمان و الکترونیک. اگر حتی چراغ خودرو شما نیز ضعیف باشد در سفر ممکن است بسوزد و خدای نکرده موجب بروز یک حادثه مرگ بار شود. وضعیت قطعات نیز الان متاسفانه اصلاً خوب نیست، مثالی برای شما بزنم، از طریق همکاران مطلع شدم، الان کارتن و بسته کارتنی قطعات خودروی بنز از خود قطعه گران تر است، چون از این کارتن ژاپنی استفاده می کنند و قطعه کم کیفیت چینی را در داخل آن قرار می دهند. البته چین هم قطعات خوب و با کیفیت تولید می کند، اما متاسفانه تجار و وارد کننده ما چنین قطعاتی سفارش نمی دهند و این قطعات به اروپا و کشورهای توسعه یافته صادر می شود. وی افزود: الکتروموتوری که از چین آمده را تست کردیم با وجود آنکه روی آن ظرفیت 70 ولت حک شده بود، اما در نهایت بیش از 40 ولت قدرت نداشت، این نشان می دهد که مردم در تهیه قطعات تا چه میزان باید مراقب باشند.
ایلخانی در ادامه گفت: اگر بخواهم تجربه خودم را ملاک قرار دهم باید گفت: قطعات وارداتی اصل در کشور بسیار محدود است و احتمالاً در بیشتر موارد وجود ندارد، در کل هم بهتر است که مردم قطعات کارخانجات معتبر داخلی را تهیه کنند، کیفیت آنها معمولاً از قطعه مشابه چینی بهتر است. در مورد دستمزد تعمیر هم متاسفانه عدم رعایت موازین یک واقعیت است و این خود مردم هستند که باید تلاش کنند با تحقیق و مقایسه دستمزد مکانیک های مختلف، بهترین انتخاب ممکن را انجام دهند.
هزینه رسیدگی و تعمیر خودرو بسیاری سنگین است
عباس سماواتی رئیس سابق اتحادیه لاستیک و روغن موتور نیز ضمن آرزوی سفر نوروزی ایمن برای مردم، به خبرگزاری سیناپرس گفت: برای بنده قابل درک است که هزینه رسیدگی و تعمیر خودرو ممکن است برای بسیاری سنگین باشد، اما مردم باید این حقیقت را نیز در نظر بگیرند که وقتی قیمت پراید به 340 میلیون تومان رسیده، توقع دارند قیمت لاستیک، روغن یا دیگر قطعاتش چقدر باشد. مردم بهتر است بیشتر روی کیفیت لاستیک و روغن تمرکز کنند، چون روغن خراب و تقلبی به راحتی به موتور صدمه می زند، بنابراین باید دقت کنند که از فروشگاه ها و تعویض روغنی دارای مجوز و با سابقه روغن خود را تهیه کنند. تعویض فیلتر هوا و فیلتر بنزین را هم جدی بگیرید چون این دو قطعه اگر معیوب و خراب باشد بسیار بیشتر از آنکه فکرش را بکنید به ماشین و خودروی شما صدمه می زند.
قبل سفر از سلامت خودروی خود مطمئن شوید
مرتضی، مکانیکی که به عنوان بلاگر در فضای مجازی فعالیت دارد نیز در این خصوص به خبرنگار سیناپرس گفت: چک آپ سیستم برق خودرو بسیار مهم است و معمولاً از آنگونه مواردی است که در سرعت های بالا دچار مشکل می شود، بنابراین قبل از سفر، باید باتری ،دینام ،کوئل ،وایرها و شمع ها را حتماً چک کرد. بعضی اوقات دریچه روغن یا واشر لاستیکی بالای موتور خراب است و باعث نشت روغن می شود. یا مورد ساده ای مثل نشتی رادیاتور هم باعث کاهش آب و تحمیل هزینه ای میلیونی می شود، همیشه به مردم می گویم آب و روغن مانند خون در شریان خودرو هستند و به این موارد باید بسیار دقت کرد. کیفیت لاستیک هم اگر از 60 درصد پاییتر آمد دیگر وقت تعویض آن است.
گزارش:هیرش سعیدیان
No tags for this post.