نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

نوع چهارم نوترینو وجود خارجی ندارد

تیم تحقیقاتی IceCube در قاره قطب جنوب به تازگی اعلام کرده است که آزمایش های این گروه در راستای یافتن شواهدی در زمینه نوع چهارم نوترینو با شکست روبرو شده است. این گروه تحقیقاتی پس از تحلیل حدود 100 هزار رویداد نوترینو هم اکنون 99 درصد اطمینان دارد که نوترینو چهارمی با نام " نوترینو استیرل" وجود ندارد.

تئوری پردازان بر اساس مشاهدات اولیه خود از وجود نوترینو استریل خبر دادند که شیگنال های آن تنها در درون رنج انژیکی خاصی به نمایش در می امدند. با این حال هیچ نشانی از وجود این نوتیرو در تمامی اطلاعات ثبت شده به دست نیامد.

لازم به ذکر است که نوترینوها اجزا درون اتمی فوق العاده سبک هستند که اغلب به عنوان "روح ذرات" از آنها یاد می شود. هر ثانیه حرکات اتمی بسیار زیادی توسط ما انجام می شود اما این ذرات تحت تاثیر ما قرار نمی گیرند زیرا نوترینوها تنها با اجزا دیگر و از طریق نیروی هسته ای بسیار جزئی ارتباط برقرار می کنند. این به معنای آن است که نوترینو ها باید به حدی به اجزا دیگر نزدیک باشند که بتوانند هسته آنها را لمس کنند و تنها در این زمان است که نیروی هسته ای جزئی یاد شده می تواند بر روی آنها تاثیر بگذارد.

همین امر نیز موجب می شود تا تشخیص نوترینوها به صورت عجیبی سخت باشد و به همین دلیل نیز فیزیکدانان آزمایش های مربوط به نوترینو را در درون زمین انجام می دهند زیرا بهتر است تا از تداخل عواملی مانند تابش پرتوهای کیهانی به زمین دوری کنند. اکنون سه نوع از نوترینوها شناخته شده است که با نام های میون، الکترون و تاو شناخته می شوند و می توانند از نوعی به نوع دیگر تبدیل شوند.

اخیرا انجام آزمایشاتی عجیب موجب شد تا دانشمندان به وجود نوتینو چهارمی به نام نوترینو استریل پی ببرند که هیچ تعاملی با اجزا دیگر ندارد ولی می تواند با نوترینوهای دیگر تداخل ایجاد کند. چنین پدیده ای را می توان بسیار بزرگ تلقی کرد زیرا وجود آن می تواند از رازهایی مانند دلیل جرم داشتن نوترینوها، طبیعت ماده تاریک، دلیل وجود ماده های بیشتر نسبت به ضد ماده در اوایل پدید آمدن جهان پرده بردارد.

فرانسیس هالزن به عنوان فیزیکدان دانشگاه مدیسون و راهبر گروه IceCube در این باره بیان کرد که: «مردم نکات مربوط به نوترینو استریل را در همه جا می بینند. این مجموعه از نکات وجود داشتند و تئوری پردازان نیز از وجود آن خبر دادند.» با این حال وجود این نوترینو از نظر محققان IceCube لغو شده است.

این گروه تحقیقاتی آرایه ای از 5 هزار و 160 موج یاب را در درون یخ های قطب جنوب قرار دادند. این موج یاب ها برای شناسایی نوترینوهای جوی که توسط برخورد اشعه های کیهانی در جو فوقانی زمین تشکیل می شوند، بسیار ایده آل هستند. خود زمین هم تمامی نویزهای اشعه های کیهانی و دیگر اجزا را فیلتر می کند و تنها نوترینو ها می توانند از آن عبور کنند. هر از گاهی، یک نوترینو با یک هسته تصادم کرده و یک میون تشکیل می شود. وقتی این امر به وقوع می پروندد از خود نوری آبی ساتع می کند که شبیه به یک انفجار صوتی خواهد بود.

تئوری پردازان بر اساس مشاهدات اولیه خود از وجود نوترینو استریل خبر دادند که شیگنال های آن تنها در درون رنج انژیکی خاصی به نمایش در می امدند. با این حال هیچ نشانی از وجود این نوتیرو در تمامی اطلاعات ثبت شده به دست نیامد.

منبع: gizmodo

ترجمه: آناهیتا عیوض خانی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل