یافته های جدید محققان کالج سلطنتی لندن نشان داد: ابتلا به عفونت دستگاه تنفسی تحتانی در اوایل دوران کودکی، خطر مرگ ناشی از بیماری تنفسی در بزرگسالی را افزایش می دهد.
به گزارش سیناپرس، بر اساس نتایج تحقیقاتی، خطر مرگ زودرس ناشی از بیماری های تنفسی در بزرگسالانی که در دوران کودکی خود دچار عفونت دستگاه تنفسی تحتانی (LRTI) مانند برونشیت یا ذات الریه شده بودند، تقریبا دو برابر بیشتر بود.
افرادی که از مشکلات تنفسی رنج می برند ممکن است دچار تنگی نفس مداوم، حمله های تنفسی ناگهانی شوند و خود از آن بی اطلاع باشند. بیماری های مزمن تنفسی، هم اکنون چهارمین علت مرگ و میر در سراسر جهان هستند که اکثر این مرگ و میر ها ناشی از بیماری انسداد مزمن ریه (COPD) هستند.
COPD گروهی از بیماری های ریوی می باشند که منجر به مشکلات تنفسی از جمله آمفیزم و برونشیت مزمن می شوند. بیماری انسدادی مزمن ریه، درمان قطعی ندارد؛ اما راه هایی برای التیام علائم بیماری، کاهش خطر بروز عوارض مرتبط با آن و در نتیجه بهبود کیفیت زندگی بیماران، وجود دارند.
در این مطالعه، پژوهشگران، داده های 3500 نفر را مورد بررسی قرار دادند. از 3500 شرکت کننده، 900 نفر از آنها، قبل از سن دو سالگی به عفونت تنفسی تحتانی مبتلا شده بودند.به گزارش سیناپرس، تجزیه و تحلیل داده ها نشان دادند، شرکت کنندگانی که در دو سالگی به LRTI مبتلا بودند، در مقایسه با سایر شرکت کنندگان، 93 درصد بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس ناشی از بیماری تنفسی در بزرگسالی بودند.
تحقیقات قبلی، بروز LRTI در نوزادان را با ایجاد اختلالات عملکرد ریه بزرگسالان، آسم و COPD مرتبط دانسته بودند، با این وجود، تا به حال ارتباط واضحی بین LRTI و مرگ زودرس در بزرگسالی، کشف نشده بود. این تحقیق، اولین مطالعه ای است که نشان می دهد، سلامت تنفسی در دوران کودکی بر مرگ و میر در سال های بعدی زندگی تأثیر می گذارد.
دانشمندان اظهار داشته اند: نتایج مطالعه ما نشان داد که تلاش برای کاهش بروز عفونت های تنفسی در دوران کودکی می تواند به مقابله با مرگ و میرهای زودرس ناشی از بیماری های تنفسی در بزرگسالی کمک کند. امیدواریم این مطالعه به راهبردهای سازمان های بین المللی سلامت در مقابله با این موضوع کمک کند.
یافته های تحقیقاتی در مجله The Lancet منتشر شده اند.
مترجم: نداجوادهراتی