وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از برنامههای تشویقی وزارت بهداشت برای دانشجویان نمونه و استعدادهای درخشان خبر داد و گفت: یکی از برنامههای تشویقی، فراهم کردن شرایط تحصیل همزمان این دانشجویان در چند رشته دانشگاهی مورد تقاضای آنها است.
بهرام عین اللهی روز سه شنبه در مراسم تجلیل از برگزیدگان ادوار و برترین های سیامین دوره جشنواره دانشجویی نمونه که در سالن اجلاس سران برگزار شد، در خصوص اقدامات وزارت بهداشت در مورد تشویق دانشجویان نمونه اظهار داشت: آیین نامه جذب را بازبینی کردیم و سعی ما این است که نخبگان متدین، متعهد و دانشمند را جذب کنیم تا شبکه نخبگانی ایجاد شود و به همین منظور به دنبال حل مسائل اشتغال و معیشت نخبگان هستیم.
وی، برنامه ریزی برای امیدآفرینی، ایجاد انگیزه و ارتقای نخبگان، تحول در المپیاد علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی، امکان ادامه تحصیل استعدادهای برتر در مقاطع بالاتر تحصیلی و امکان گذراندن طرح نیروی انسانی و اختصاص بودجه کافی را از دیگر برنامه های تشویقی وزارت بهداشت عنوان کرد.
عین اللهی با بیان اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران در تمامی شاخصهای سلامت در منطقه برتر است و این به خاطر تلاش و فداکاری بوده که انجام شده است، گفت: تشکیل قرارگاه راهیان پیشرفت، طراحی و راه اندازی شبکه و بانک داده موثر و کارآمد از دانشجویان و امکان تحصیل همزمان دانشجویان استعداد درخشان که بتوانند در چند حوزه به طور همزمان تحصیل کنند از دیگر برنامه های وزارت بهداشت است.
وی توضیح داد: این تصمیم برای دانشجویان شاخه های مختلف پزشکی است که تمایل به ادامه تحصیل در سایر رشته ها به طور همزمان را دارند.
امروز در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر علوم از برگزیدگان ادوار و برترین های سی امین دوره جشنواره دانشجوی نمونه کشوری با حضور وزیر علوم تجلیل شدند.
جشنواره دانشجوی نمونه کشوری هر ساله با همکاری دو وزارتخانه علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دو سطح دانشگاهی و کشوری برگزار میشود. این جشنواره با هدف ایجاد انگیزه بین دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور برای رقابت در ابعاد مختلف علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری برگزار میگردد.
بر اساس اعلام سازمان امور دانشجویان، دانشجوی نمونه به فردی گفته میشود که از نظر علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و فعالیتهای فناوری در جایگاه برتری نسبت به سایر دانشجویان قرار داشته باشد.
بر این اساس جشنواره دانشجوی نمونه در دو سطح دانشگاهی و ملی به انجام میرسد، به گونهای که نخست دانشجویان در سطح دانشگاهی با یکدیگر به رقابت پرداخته و آن دسته از دانشجویان که برترین امتیازات را بر اساس آییننامه دانشجوی نمونه به دست آوردهاند، به عنوان برگزیدگان دانشگاه مورد تقدیر قرار می گیرند.
همچنین افرادی که شرایط معرفی و نیل به مرحله دوم و کشوری را کسب نمودهاند، به دبیرخانه مرکزی معرفی میشوند.
“دانشجوی نمونه کشوری” به شخصی اطلاق میگردد که به واسطه کسب بالاترین امتیاز در گروه و مقطع تحصیلی بر اساس ارزیابی دانشگاهها، مدارک و مستندات وی به وزارت عتف ارسال شده و در هیئت داوری تخصصی وزارت مورد ارزیابی و بررسی قرار میگیرد.
این دسته از دانشجویان علاوه بر دریافت هدایا و جوایز نقدی، از مزایایی همچون معرفی به بنیاد ملی نخبگان و تحصیل در یک مقطع بالاتر بدون شرکت در آزمون ورودی آن مقطع برخوردار میشوند.
حداقل معدل کل دانشجویان مقطع کارشناسی ۱۶، مقطع کارشناسی ارشد ۱۷ و دکتری تخصصی نیز ۱۷ تعیین شده و دانشجویان در صورت دارا بودن شرط معدل، میتوانند مدارک خود را در زمینههای مختلف علمی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری در سامانه “سجاد” سازمان امور دانشجویان بارگذاری کنند.
دانشجویان در مقطع کارشناسی پس از طی چهار نیم سال، مقطع کارشناسی ارشد پس از دو نیم سال و مقطع دکتری تخصصی پس از کسب نمره آزمون جامع، مجاز هستند در این رقابت ملی شرکت نمایند. ضمن اینکه برای مقاطع تحصیلات تکمیلی، معدل کل ذکر شده بدون احتساب نمره پایاننامه میباشد.
پس از اتمام فرصت ثبتنام، تعداد ۸۴۵ ثبت اولیه و ۵۵۳ ثبت نهایی توسط دانشجویان در سامانه جشنواره دانشجوی نمونه صورت گرفته است.
در نهایت پس از انجام فرآیند داوری در مرحله دانشگاهی، ۵۲ نفر از داوطلبان به داوری مرحله کشوری راه یافته و در پایان روند داوری ها، تعداد ۱۶ نفر از دانشجویان به عنوان برگزیدگان جشنواره دانشجوی نمونه کشوری در سال جاری انتخاب شدند.