انسان 1.6 برابر تولید طبیعت در یک سال را مصرف می کند
دنیای امروزی ما با تجمع بیش از حد انسان ها همراه شده است و ما در حال مصرف بسیار سریع منابع طبیعی هستیم. این امر به اندازه ای سریع است که زمین فرصت کافی برای بازیافت خود و تولید محصولات مصرفی در طول یک سال را ندارد. به این ترتیب بسیاری از کشورها میزان تولیدات یک سال زمین را به تنهایی در مدت زمانی کمتر از یک سال استفاده می کنند.
به این ترتیب اگر انسان بخواهد با چنین فرایندی ادامه بدهد، زندگی بشر به نحوی خواهد بود که باید برای به دست آوردن منابع کافی، به صورت متوسط 1.6 عدد کره زمین را در اختیار داشت که این امر بدون شک امکان پذیر نیست.
بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شده است که کشورهایی مانند هندوستان، بدترین رویکرد را در مصرف منابع طبیعی دارند و به نظر می رسد که در طول بازه زمانی 7 ماهه، تولیدات یک سال طبیعت را مصرف می کنند. از سوی دیگر کشورهایی مانند استرالیا نیز می توانند با کیفیت بهتری به جهان خدمت کنند زیرا مصرف آنها به اندازه ای مناسب است که می توان گفت که تولیدات طبیعت در طول یک سال در این کشور در مدت زمان 5 سال و نیم مصرف خواهد شد.
به این ترتیب اگر انسان بخواهد با چنین فرایندی ادامه بدهد، زندگی بشر به نحوی خواهد بود که باید برای به دست آوردن منابع کافی، به صورت متوسط 1.6 عدد کره زمین را در اختیار داشت که این امر بدون شک امکان پذیر نیست. البته این امر تنها به مواد غذایی باز نمی گردد بلکه تمامی جوانب طبیعت را شامل می شود. برای نمونه باید گفت که یکی از بزرگ ترین مواردی که جهان ما را تهدید می کند، احتراق گاز دی اکسید کربن است که طبیعت به هیچ عنوان نمی تواند اکسیژن کافی از دست رفته در این احتراق را در مدت زمان مناسب بازسازی کند.
در این میان می توان کشورهایی مانند کاستاریکا را الگویی مناسب به حساب آورد. این کشور توانسته است تا در سال گذشته میلادی میزان 97 درصد از تمامی انرژی مصرفی خود را از منابع تجدید پذیر تامین سازد و همین موضوع نیز موجب شده است تا شرایط این کشور مطلوب تر به نظر برسد. در مجموع باید گفت که اگر بشر رویکرد خود به نحوه زندگی را تغییر ندهد، طبیعت امکان جبران اشتباهات صورت گرفته توسط ما را نخواهد داشت و بدون شک تنها نابودی زمین به عنوان ارمغان زندگی انسان های مدرن به جای خواهد ماند.
منبع: Gizmodo
ترجمه: آناهیتا عیوض خانی
No tags for this post.