نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد: قطره های چشمی ممکن است نزدیک بینی را در کودکان به تاخیر بیندازد و هر چه نزدیک بینی زودتر شروع شود، برای سلامت چشم در آینده خطرناک تر می شود.
به گزارش سیناپرس، محققان گزارش دادند: استفاده از قطره های آتروپین چشمی شبانه ۰٫۰۵ درصد، ممکن است شروع نزدیک بینی را در کودکان به تاخیر بیندازد. محققان توضیح می دهند:نزدیک بینی یک وضعیت غیرقابل برگشت است که در آن کره چشم بیش از حد به عقب رفته و باعث تاری دید از راه دور می شود. این عارضه معمولاً در دوران کودکی شروع شده و هر چه زودتر شروع شود، سلامت چشم در آینده بدتر می شود. گفتنی است که نزدیک بینی خطر عوارض چشمی از جمله آب مروارید، گلوکوم و دژنراسیون ماکولا را افزایش می دهد.
شیوع نزدیک بینی در چند دهه اخیر به شدت افزایش یافته است و در حال حاضر حدود یک چهارم جمعیت جهان به این بیماری مبتلا هستند. پیش بینی می شود این بیماری تا سال ۲۰۵۰ نیمی از مردم جهان را تحت تاثیر قرار دهد.
به گفته پزشکان، ژنتیک نقش زیادی در بروز این بیماری دارد. به گزارش سیناپرس، جیسون یام (Jason Yam) چشمپزشک دانشگاه هنگکنگ و پژوهشگر ارشد این مطالعات می گوید: پژوهش ها نشان داد که خطر نزدیک بینی در کودکان دارای والدینی با عارضه نزدیکبینی بیش از ۱۰ برابر بیشتر از کودکانی است که والدین غیر نزدیکبین دارند.
اما یام و دیگر دانشمندان حدس می زنند: عوامل محیطی مانند گذراندن زمان کمتر در فضای باز و آموزش فشرده تر باعث افزایش اخیر این بیماری شده است.
در این رابطه، قطره های چشمی آتروپین با دوز پایین در حال حاضر برای کند کردن پیشرفت نزدیک بینی در چندین کشور آسیایی استفاده می شود. در این مطالعات یام و همکارانش می خواستند ببینند آیا این دارو می تواند شروع نزدیکبینی را نیز به تاخیر بیندازد یا خیر.
در مجموع ۳۵۳ کودک به مدت دو سال از قطره های چشمی خود استفاده کردند. نتایج مطالعات نشان داد که تنها حدود ۲۵ درصد از کودکانی که قطره چشمی آتروپین ۰٫۰۵ درصد مصرف کردند، حداقل در یک چشم دچار نزدیک بینی شدند.
به گزارش سیناپرس، دانشمندان معتقدند:رنگ چشم نیز ممکن است بر دوز دارو تأثیر بگذارد، زیرا چشم های دارای رنگدانه روشنتر ممکن است در معرض عوارض جانبی از جمله حساسیت به نور باشند.
به گفته محققان، اینکه چگونه آتروپین شروع و پیشرفت نزدیک بینی را کند می کند یک راز باقی مانده است. یام می گوید که این دارو ممکن است گردش خون را در چشم بهبود بخشد، اما این تنها یک فرضیه موجود است.
به گزارش سیناپرس، شرح کامل این مطالعات و یافته های حاصل از آن در آخرین شماره مجله تخصصی JAMA منتشر شده است.
مترجم: سامیه خسروی زاده