دبیر علمی کنگره جهانی فارابی و فرهنگ و تمدن اسلامی از معرفی چهار شخصیت فارابیشناس برجسته در این کنگره خبر داد.
رضا ماحوزی امروز در افتتاحیه نخستین کنگره جهانی فارابی و فرهنگ و تمدن اسلامی، هدف از برگزاری این کنگره را شناسایی و بازخوانی اندیشههای عقلی و فلسفی فارابی ملقب به معلم ثانی دانست که سهمی بزرگ در تأسیس فلسفه اسلامی و تغذیه فلسفههای یهودی و مسیحی داشته است، افزود: پیشنهاد برگزاری این رویداد با استقبال دانشمندان فارابیشناس ایرانی مواجه بوده است و پس از نهایی کردن برنامه اولیه این رویداد و انتخاب اعضای کمیته علمی، محورهای چندگانهای متناسب با اندیشه این حکیم بزرگ و اقتضائات روز محافل فلسفی و اجتماعی و سیاسی و هنری زمانه شناسایی شد و به تأیید کمیته علمی این کنگره رسید.
وی با اشاره به ایجاد بخش بینالملل در این کنگره، اظهار کرد: با این اقدام علاوهبر شناسایی فارابیشناسان برجسته و شهیر کشورهای دیگر، علاقهمندان به این رویداد فراخوانده شدند و از این رو فراخوان این رویداد در سطحی گسترده در دو سطح داخلی و خارجی به اطلاع دانشگاهها و استادان و محققان فارابیشناس رسانده شد.
ماحوزی خاطر نشان کرد: در نتیجه فراخوان داخلی و خارجی، مجموعاً ۶۲ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد که از این میان، ۳۰ مقاله از فارابیشناسان برجسته جهانی بوده است. دبیرخانه کنگره با رعایت موازین علمی از این میان، ۲۱ مقاله خارجی و ۲۴ مقاله داخلی را مورد تأیید قرار داد که در این سه روز، بخش قابل توجهی از آنها در کارگروههای متعدد ارائه خواهد شد.
به گفته دبیر این کنگره، در این کنگره، مضامین متعددی از جمله منطق و زبان نزد فارابی، فلسفه و متافیزیک فارابی، اندیشه سیاسی فارابی، علم نزد فارابی، زیبایی، هنر و اخلاق و فارابی و جهان معاصر در سه روز (۱۰ تا ۱۲ اسفند) بررسی خواهد شد و در اختتامیه که بعد از ظهر روز جمعه برگزار خواهد شد، از چهار شخصیت فارابیشناس برجسته ایرانی و غیرایرانی به رسم سپاس تقدیر و تشکر خواهد شد و هدایایی تقدیم میشود.
No tags for this post.