«نصرالله جهانگرد» روز دوشنبه در یک نشست خبری گفت، این شبکه در هفته دولت امسال بهره برداری می شود.
پروژه شبکه ملی اطلاعات از سال 1389 تا آغاز به کار فعالیت دولت یازدهم رها و متوقف شده بود و با اقدام های دولت یازدهم جان تازه گرفت و اکنون در آستانه تکمیل و بهره برداری است.
وی در ادامه از انجام فعالیت های جدی برای تحقق دولت الکترونیک خبر داد و گفت: همه بخش ها باید در خدمت دولت الکترونیک قرار گیرند.
جهانگرد عنوان کرد: عقب ماندگی ها برای تحقق دولت الکترونیک جبران شده و اقدام های اساسی تر در حال انجام است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از توجه خاص دولت یازدهم به توسعه کسب و کارهای نوپا (استارت آپ) ها خبر داد و گفت: راه اندازی پلت فرم های نسل 3 و 4 تلفن همراه در این باره بسیار مهم بود که انجام شد و اثرات آن بزودی نمایان خواهد شد.
وی ادامه داد: اقدام های خوب دولت یازدهم در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات که پیش از این به سمت اضمحلال رفته بود، موجب شده است اکنون بگوییم در موقعیتی قرار گرفته ایم که کارهای این بخش در مسیر درست پیش می رود.
جهانگرد خاطرنشان کرد: سازمان فناوری اطلاعات پیشانی کاربرد فناوری اطلاعات در کشور است و اجرا نیز برعهده شرکت ارتباطات زیرساخت و اپراتورها است.
رییس سازمان فناوری اطلاعات بر ارایه با کیفیت خدمات به صورت وسیع تاکید کرد و گفت: ارایه کیفی و کمی خدمات می تواند موجب شود پایه گذاری صحیح در فناوری اطلاعات و ارتباطات( آی سی تی) شکل گیرد و محور موفقیت ها در کشور شود.
وی در ادامه بر توجه به تفیک اطلاعات (دیتا )در مراوده های شخصی و اداری تاکید کرد و گفت: هنگامی که با بی توجهی به جای آنکه از آدرس الکترونیک سازمان استفاده شود از آدرس الکترونیک های عمومی چه با سرور داخلی یا خارجی استفاده می شود و یا فایل های اداری و شخصی در یک رایانه شخصی نگهداری می شود، خطرهایی به همراه دارد که مسوولان باید به آن توجه کنند.
جهانگرد با تاکید بر این که لازم است در داخل شرکت ها ضوابط دسترسی به اطلاعات کنترل شود، خاطرنشان کرد: لازم است همه ما به زبان های مختلف و روش های گوناگون از تولید محتوا به زبان و خط فارسی حمایت و آن را تشویق کنیم چرا که این موضوع در زندگی، اقتصاد و رقابت های بین المللی تاثیر گذار است.
به گزارش ایرنا، طرح شبکه ملی اینترنت در کشور از اواخر سال 1384 مطرح شد و مهمترین دلیل پیاده سازی این شبکه درآن سال کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت اعلام شد.
در سال 1385 قرار شد پروژه اینترنت ملی در مرکز تحقیقات مخابرات ایران انجام شود.در سال 1386 نیز همین موضوع تکرار شد و این بار برنامه های عملیاتی راه اندازی و بهره برداری اینترنت ملی در سال های 1386 تا 1388 در هیات وزیران تصویب شد.
اما شبکه ملی اینترنت در سال 1389 با نام جدید شبکه ملی اطلاعات به صورت جدی تر مطرح شد به طوری که کلیات موضوع در ماده 46 برنامه پنجم توسعه مطرح شد.
اجرای این پروژه از سال 1389 تا شروع فعالیت دولت یازدهم متوقف شده بود.