نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

پیش به سوی زمین

به گفته ناسا، سه سیارک عظیم، از جمله دو سیارک بسیار خطرناک، این هفته از مدار زمین عبور خواهند کرد.

به گزارش سیناپرس همدان، منظومه شمسی ما خانه میلیون ها سنگ فضایی سرگردان است و این هفته سه سنگ بزرگ از کنار زمین خواهند گذشت. اما نگران نباشید، طبق گفته ناسا، نزدیک‌ترین آن ها با فاصله 2.2 میلیون مایلی (3.5 میلیون کیلومتری) یا حدود 10 برابر میانگین فاصله بین زمین و ماه از کنار مدار زمین گذر می کند.

روز دوشنبه (27 فوریه)، سیارکی به نام 2012 DK31 در فاصله حدود 3 میلیون مایلی (4.8 میلیون کیلومتری) از کنار سیاره ما عبور کرد. طول این سیارک 450 فوت (137 متر) تخمین زده می شود، یا به اندازه ارتفاع یک آسمان خراش 40 طبقه، و مدار آن به دور خورشید است که هر چند سال یک بار به مدار زمین نزدیک می شود.

اگرچه این سنگ فضایی هیچ تهدید قریب‌الوقوعی برای زمین ندارد، ناسا آن را به عنوان یک سیارک بالقوه خطرناک (PHA) طبقه‌بندی می‌کند، به این معنی که این سنگ به اندازه‌ای بزرگ است و به اندازه‌ای نزدیک به زمین حرکت می کند که در صورت تغییر مسیر و وقوع برخورد، آسیب جدی به زمین وارد خواهد کرد. به طور کلی، هر سیارکی با عرض بیش از 450 فوت و در مدار 4.6 میلیون مایلی (7.5 میلیون کیلومتری) از زمین یک PHA در نظر گرفته می شود. (ناسا مسیر این سیارک را برای 200 سال آینده ترسیم کرده است و هیچ گونه برخوردی پیش بینی نشده است).

در روز سه‌شنبه (28 فوریه) دومین PHA به اندازه آسمان‌خراش، با وسعت تقریباً 450 فوت، از مدار سیاره ما در فاصله حدود 2.2 میلیون مایلی (3.5 میلیون کیلومتری) عبور خواهد کرد. مدار این سنگ فضایی درشت که با نام 2006 BE55 شناخته می شود، هر چهار یا پنج سال یک بار با مدار زمین تلاقی می کند.

سرانجام، روز جمعه (3 مارس)، یک سیارک با ابعاد تقریباً 250 فوت (76 متر) در فاصله 3.3 میلیون مایلی (5.3 میلیون کیلومتری) از مدار سیاره ما عبور خواهد کرد. این سنگ که 2021 QW نام دارد، به اندازه کافی بزرگ نیست که بتواند به عنوان PHA واجد شرایط باشد، اما همچنان هر چند سال یک بار نزدیک به زمین نزدیک می شود.

چرا دانشمندان به صخره های فضایی که میلیون ها مایل از سیاره ما دور تر هستند، توجه زیادی می کنند؟ از آنجا که حتی تغییرات جزئی در مسیر یک سیارک، مثلاً تاثیر پذیری از ضربه زدن توسط یک سیارک دیگر یا تحت تأثیر گرانش یک سیاره واقع شدن، می تواند اجرام نزدیک مانند اینها را در مسیر برخورد مستقیم با زمین قرار دهد.

خوشبختانه، محاسبات ناسا نشان می دهد که هیچ سیارک شناخته شده ای در حال حاضر در مسیری قرار ندارد که حداقل برای 100 سال آینده به زمین برخورد کند. اگر روزی یک سیارک بزرگ تهدیدی مستقیم برای سیاره ما باشد، ستاره شناسان در حال کار بر روی روش هایی برای خنثی کردن آن هستند. این انگیزه‌ای بود که در مأموریت اخیر ناسا برای تغییر مسیر دوگانه سیارک (DART) انجام شد، که به عمد یک موشک را به یک سیارک کوبید تا سرعت مداری آن را تغییر دهد. این مأموریت هدف خود را به طور کامل نابود نکرد، اما ثابت کرد که حملات موشکی سر به سر می توانند پارامترهای مداری یک سنگ فضایی را به روش های قابل توجهی تغییر دهند.

منبع: livescience

مترجم: کیانوش کرمی

خروج از نسخه موبایل