آیا شیر سویا می تواند جایگزین شیر شود؟

طی سال های اخیر و با رواج فرهنگ گیاهخواری، بسیاری از افراد در گوشه و کنار جهان مصرف مواد غذایی حیوانی را متوقف کرده و انواع شیرهای گیاهی مانند شیر سویا روانه بازارها شده است. در این میان باید توجه داشت که وقتی صحبت از مواد مغذی به میان می آید، همه شیرها به یک اندازه مغذی نیستند.

به گزارش سیناپرس، سازمان غذا و داروی ایالات متحده، توصیه می کند، قبل از مصرف هر نوع شیر چه گیاهی باشد یا لبنی، خواندن برچسب مواد موجود در آن می تواند به شما نشان دهد که چه چیزی از این ماده غذایی دریافت می کنی،.

در این بیانیه عنوان شده است که محتوای مواد غذایی می تواند بین محصولات مختلف گیاهی متفاوت باشد و باید توجه داشت که بسیاری از آنها به اندازه شیر لبنیات کلسیم، ویتامین D یا سایر مواد مغذی ندارند.

شیرهای گیاهی از جمله شیر سویا فاقد مواد مغذی کافی مانند شیر واقعی بوده و به گفته متخصصان، تنها نوشیدنی گیاهی که حاوی مقدار کافی مواد مغذی مشابه شیر است که می تواند در در رژیم غذایی افراد به ویژه کودکان گنجانده شود، شیر سویای غنی شده است.

سوزان مین، مدیر مرکز ایمنی مواد غذایی و تغذیه کاربردی در این باره می گوید: مواد مغذی که از جایگزین های شیر گیاهی دریافت می کنید، می تواند به منبع گیاهی، روش های فرآوری و مواد افزوده شده به آن بستگی داشته باشد. این محصولات معمولا حاوی شکر و قند افزوده بوده و حتما باید بررسی کنید محتوای پروتئین آن چقدر است؟

به گزارش سیناپرس، در این میان مطالعه برچسب ارزش غذایی موجود روی بسته ‌بندی می ‌تواند به شما در مقایسه محتوای مواد مغذی شیرهای گیاهی جایگزین شیر کمک کند.

به طور کلی شیرهای گیاهی را می توان از غلاتی مانند سویا، جو دوسر، کینوا و برنج تهیه کرد. حبوبات، از جمله نخود و سویا؛ بادام، بادام هندی، نارگیل، فندق، ماکادمیا، بادام زمینی، پسته و گردو و دانه هایی از جمله کتان، شاهدانه و کنجد نیز قابلیت تولید شیر گیاهی دارند.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده خاطرنشان کرد: این محصولات ممکن است جایگزین قابل دسترسی برای افرادی باشد که به شیر لبنی حساسیت داشته یا به دلایل رژیمی یا ترجیحات شخصی می خواهند از مصرف محصولات لبنی خودداری کنند.

کارشناسان هشدار می دهند؛ برخی از محصولات گیاهی کالری بیشتری نسبت به شیر واقعی کم چرب دارند، بنابراین اگر کاهش کالری انگیزه شما برای انتخاب شیرهای گیاهی جایگزین است، حتما برچسب ارزش غذایی آن ها را بررسی کنید.

به گزارش سیناپرس، نباید فراموش کرد:لبنیات، برخی از مواد مغذی کلیدی را برای بدن فراهم می کنند که برخی از آنها در رژیم غذایی عادی به میزان لازم وجود ندارد. مواد مغذی موجود در شیر شامل پروتئین، کلسیم، ویتامین A، ویتامین D، منیزیم، فسفر، پتاسیم، ریبوفلاوین، ویتامین B12، روی، کولین و سلنیوم است.

متخصصین تغذیه پیشنهاد می کنند: شیر و شیرهای گیاهی جایگزینی را انتخاب کنید که دارای پروتئین، ویتامین D، کلسیم و پتاسیم بیشتری هستند.

این مواد مغذی می توانند به ساخت استخوان ها و دندان ها، ماهیچه ها، غضروف، پوست، خون، آنزیم ها و هورمون ها کمک کنند.به گزارش سیناپرس، آنها همچنین می توانند به افراد کمک کنند تا فشار خون خود را تنظیم کنند. در خاتمه گفتنی است برخی از مواد موجود در لبنیات برای عملکرد مناسب عضلات، کلیه و قلب مورد نیاز است.

مترجم: رضوان خندان

منبع: consumer.healthday

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا