۲۳۰ شرکت دانشبنیان توسط متخصصان ایرانی بازگشته به کشور پا گرفتند
بر اساس اعلام معاونت علمی، ۲۳۰ شرکت دانشبنیان توسط متخصصان ایرانی بازگشته به کشور پا گرفتند.
«برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور» یکی از اقدامات جامع و منسجمی است که برای اتصال توانمندیها و تخصص نیروهای کارآمد ایرانی خارج از کشور به اجرا درآمده است.
پدیده مهاجرت یک موضوع چند وجهی است و میتواند برای کشورهای مهاجر فرست و مهاجرپذیر به عنوان یک تهدید یا فرصت محسوب شود. اگر این مهاجرت بتواند پل ارتباطی میان متخصصان کشورها با تخصصها و توانمندیهای کشور مقصد باشد یک فرصت ناب بینالمللی برای کشور مبدا خواهد بود و اگر این اتفاق؛ کشور مهاجر فرست را از توانمندی متخصصان خود محروم کند؛ تهدیدی جدی به واسطه از دست دادن نیروهای ارزشمند انسانی محسوب خواهد شد.
این پدیده ناگزیر جهانی در سطح نخبگان و کارآفرینان کشورها در صورتی که از مسیر درست و با ارتباطی مدام و مفید میان آنها و نیازهای کشورشان اتفاق بیفتد می تواند دستاوردهای قابل توجهی برای کشور داشته باشد و از طرفی این کشورها میتوانند؛ نیروی خبره و کارآمد خود را نیز حفظ کنند.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری نیز برای استفاده بهینه از نخبگان و کارآفرینان ایرانی که به دیگر کشورها مهاجرت کردهاند اقدام به تعریف برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور کرده است که طی این سالها توانسته حدود ۲ هزار و ۶۰۰ نفر از نخبگان و کارآفرینان ایرانی را به کشور بازگرداند و ۴۵۰ نفر از آنها را در دانشگاههای برتر کشور، مشغول به کار کند. دیگر دستاورد این برنامه ایجاد ۲۳۰ شرکت دانش بنیان و فناور توسط این افراد است.
برنامه کانکت هم با همین موضوع و برای حمایت از متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور تعریف شده است. در قالب این برنامه هم آنهایی که علاقه مند به بازگشت به کشور هستند تسهیلات می گیرند هم آنهایی که علاقه مند به ارتباط با زیست بوم علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان هستند از این حمایت ها برخوردار می شوند.
No tags for this post.