هنر تا زدن کاغذ ها و به وجود آوردن شکل های سه بعدی یا اوریگامی برای عموم بسیار شناخته است. تقریبا هر فردی در طول زندگی خود با استفاده از تکه ای از کاغذ یک اوریگامی ساخته است. با این حال به تازگی مهندسان دانشگاه بریستول با بهره گیری از نوع دیگری از این هنر که با نام کریگامی شناخته می شود و به ژاپن باستان نسبت داده شده است، موفق به ساخت فرا ماده هایی ویژه شده اند. این ماده منحصر به فرد می تواند به راحتی تغییر شکل یافته و طرح های گرافیکی سه بعدی ویژه ای را خلق کند.
این روش به ما اجازه می دهند تا با استفاده از برش های مهندسی شده و تا کردن آنها، ساختارهای سلولی منحصر به فردی تولید کنیم که به تولید اشکال بزرگ، تغییرات حجم گسترده، خواص مکانیکی قابل تنظیم و بسیار ظریف بپردازند
لازم به ذکر است که فرا ماده در واقع ماده ای است که به صورت مصنوعی و به منظور انجام کارهایی تولید شده است که مواد طبیعی موجود در طبیعت از آنجام آنها عاجز هستند. این فرا ماده ها بیشتر در جاذب های مصنوعی لرزش و نیروی الکترومغناطیسی و همچنین حسگرهای با علمکرد بالا مورد استفاده قرار گرفته اند.
فیبریزیو اسکارپا به عنوان پروفسور دانشکده مهندسی هوافضای این دانشگاه در این باره بیان کرد: «این روش به ما اجازه می دهند تا با استفاده از برش های مهندسی شده و تا کردن آنها، ساختارهای سلولی منحصر به فردی تولید کنیم که به تولید اشکال بزرگ، تغییرات حجم گسترده، خواص مکانیکی قابل تنظیم و بسیار ظریف بپردازند.»
این فرا ماده می تواند در بسیاری از زمینه به ایفای نقش پرداخته و کاربرد های فراوانی در زمینه صنایع روباتیک، ایجاد ساختارهایی با قابلیت تغییر شکل برای بدنه های مختلف، صنایع هوافضا و آنتن های هوشمند داشته باشد.
منبع: futurism
ترجمه: احمد محمد حسینی
No tags for this post.