یک کارشناس تغذیه بالینی گفت: آسم یک بیماری مزمن تنفسی است که راه های هوایی ریه ها را تحت تاثیر قرار می دهد. دو مشکل اصلی در آسم وجود تورم و افزایش مخاط (التهاب) در راههای هوایی و فشرده شدن عضلات اطراف راههای هوایی (برونکواسپاسم) است.
به گزارش سینا پرس فارس، راضیه حسینی گفت: در این زمینه به کارگیری توصیه های تغذیه ای جهت این بیماران می تواند راهگشا باشد.
حسینی افزود، مصرف روزانه دست کم یک لیتر مایعات برای رقیق ماندن ترشحات، مصرف ماهی به میزان دوبار در هفته به دلیل محتوای امگا ۳ می تواند باعث کاهش سطح التهاب شود.
او ادامه داد، استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین E نظیر روغن زیتون، آووکادو، کنجد، استفاده از سبزی هایی مثل کاهو، گشنیز، اسفناج، تربچه، هویج، جعفری، شلغم، استفاده از کلم بروکلی و آب کلم به دلیل محتوای «سولفارافان» نیز توصیه میشود.
وی ضمن اشاره به اینکه مصرف قهوه به دلیل وجود کافئین و گشاد کردن مجاری هوایی در برخی افراد ممکن است اثرات مفیدی داشته باشد، توصیه هایی در خصوص محدود کردن مصرف قند، شکر، غذاهای چرب، روغن جامد، نمک، فست فود و استفاده از لبنیات حاوی پروبیوتیک در رژیم غذایی نیز داشت.
این کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پایان افزود، در بعضی از مطالعات دیده شده است که استفاده از مکمل منیزیم به میزان ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی گرم می تواند از انقباض ماهیچه نایژه جلوگیری کند و ویتامین C (۱۰ تا ۳۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) ممکن است اثری مشابه آنتی هیستامین در بدن داشته باشد.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده