محققان دانشگاه کلمبیا در حال طراحی چاپگر خانگی ویژه ای هستند که به افراد امکان می دهد به جای پختن غذا آنها را به طور سه بعدی چاپ کرده و میل کنند.
اجرای این طرح توسط گروهی به سرپرستی پرفسور هاد لیپسون صورت می گیرد. چاپگر یادشده می تواند پوره های مواد مختلف یخ زده را دریافت کرده و آنها را در قالب غذاهای مختلف و ترکیبات متنوع با انواع طعم ها بیرون دهد. پخت غذا هم در فرایند تبدیل این پوره ها به محصولاتی سه بعدی صورت می گیرد.
البته این چاپگر سه بعدی هنوز در مراحل اولیه طراحی است ولی انتظار می رود تا چهار سال دیگر عموم مردم بتوانند از نسخه نهایی آن استفاده کنند. استفاده از چنین محصولی برای مردمان دنیای امروز که دیگر مثل سابق نمی توانند وقت زیادی را صرف آشپزی کنند و دوست دارند به سرعت چیزی را برای خوردن آماده کنند و البته نگران تبعات استفاده از برخی غذاهای آماده صنعتی هستند، جذابیت های خاص خود را خواهد داشت.
از جمله دیگر مزایای این روش می توان به کاهش قابل توجه دورریز و اسراف مواد غذایی، تهیه انواع جدیدی از مواد غذایی لایه لایه و کنترل دقیق محتوا و کالری هر غذا اشاره کرد.
به گزارش مهر،می توان انتظار داشت سرآشپزهای خلاق با استفاده از چاپگرهای سه بعدی غذاهای جالب و عجیب و غریبی را تدارک ببینند و عصر جدیدی را برای دنیای پخت و پز تدارک ببینند.
No tags for this post.