خودروهای پرنده، روباتهای سگنما، جلسات در متاورس و تاکسیهای خودران تنها بخشی از فناوریهای آیندهاند که در نمایشگاه امسال جیتکس دُبی به نمایش درآمدهاند.
به گزارش سینا پرس فارسُ جیتکس در چهلودومین سال برگزاریاش از یک رویداد محلیِ ويژهٔ متخصصان به بزرگترین نمایشگاه در نوع خود بدل شده و پذیرای حدود ۵ هزار شرکتکننده از ۹۰ کشور جهان است.
عمر العلما، وزیر اقتصاد دیجیتال و هوشمصنوعی امارات در اینباره میگوید: «جیتکس تنها جای دنیاست که در آن شرکتهایی از سراسر جهان برای نمایش فناوری و نوآوری و پیشرفتشان به آن هجوم میآورند. اینجا واقعا شاهدی بر آن است که امارات، وقتی بر موضوعی تمرکز کند، قادر به انجام چه کاری است. ما تمرکز بسیاری بر فناوری داشتهایم و شرکتها با اعتقاد به کار ما نوآوریهایشان را اینجا ارائه میکنند تا علاوه بر بازاریابی در سطح جهانی به بازار امارات هم وارد شوند.»
در هر گوشه از این نمایشگاه توجه به آینده را میتوان دید و امسال بیش از هرچیز تمرکز متاورس مطرح است. شرکت تیآرامدبلیو وبسایت تماس ویدئویی روم را در جیتکس امسال معرفی کرد. تماسهای این سامانه حالوهوای یک بازی ویدئویی سهبعدی را دارد. روم نیازی به دانلود اپلیکیشن ندارد، و مناسب دیدارهای مجازی متاورس است.
استفانی پالومینا، مدیرعامل وبسایت روم میگوید: «تماس با روم شبیهترین حالت به گفتگوی حضوری را دارد. ما در واقع به جنگ خستگیِ جلسات ویدئویی رفتهایم و به این ترتیب افراد دوباره از با هم بودن در فضای مجازی لذت میبرند.»
یکی دیگر از جاذبههای این نمایشگاه خودروی پرندهٔ چینی با نام ایکسپنگ ایکس۲ است. این پیشنمونه آیندهگرا از الیاف کربن ساخته شده و دو مسافر را بدون ایجاد آلودگی در ارتفاع کم جابجا میکند. سرعت نهایی این ماشین پرنده ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت است.
انگ لیو ژینینگ، پژوهشگر ارشد شرکت ایکسپنگ آئروت دربارهٔ تجربهٔ طراحی و ساخت این خودرو میگوید: «کارمان را با ماشینهای پرندهٔ کوچکتر شروع کردیم و بعد تجربهمان بیشتر شد و وزن کل خودرو را بالا بردیم. همچنین نکات ضروری ایمنی و سبکسازی سیستم را هم وارد کار کنیم. تولید نسل بعدی این محصول و ارائهاش به بازار دو تا سه سال زمان میبرد.»