شاخصههای تاثیرگذار بر ارتقاء رتبه دانشگاه تهران در نظام رتبهبندی وبومتریکس
دانشگاه تهران در ژانویه سال ۲۰۲۲ توانست برای اولین بار در میان ۳۰۰ دانشگاه برتر دنیا در نظام رتبه بندی وبومتریکس قرار گیرد و با ۱۰۱ رتبه صعود از رتبه ۳۹۶ به ۲۹۵ رسید. اکنون بار دیگر در آپدیت ژانویه ۲۰۲۳ با رشد ۱۵ پله ای در جایگاه ۲۹۳ جهان قرار گرفت و جایگاه خود را یکسال دیگر در میان ۳۰۰ دانشگاه برتر جهان تثبیت کرد.
براساس اعلام نظام رتبه بندی وبومتریکس، سه شاخصه تأثیر (مشاهدهپذیری)، دسترسی (شفافیت / باز بودن) و سرآمدی، سنجههایی هستند که این نظام برای ارزیابی وبگاه موسسه های آموزش عالی به کار می برد.
بر اساس اعلام گروه علمی شبکه تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران، ۴۰ درصد وزن در این رتبه بندی متعلق به سرآمدی و ۶۰ درصد وزن این رتبه بندی متعلق به دو شاخصه تاثیر و دسترسی است که مستقیما به مشاهده پذیری و در دسترس بودن وبگاه دانشگاه تهران مربوط بوده است. در آپدیت ۲۰۲۳، بیشترین رشد دانشگاه تهران در شاخص «دسترسی» رخ داده است و در این شاخص از رتبه ۴۴۱ به ۳۹۸ رسیده است و در شاخصه تاثیر نیز ۱۹ رتبه پیشرفت داشته است.
شریفی دانشیار دانشگاه تهران و مدیر شبکه اینترنتی دانشگاه تهران در مورد تاثیر این شبکه در رشد رتبه وبومتریکس دانشگاه گفت: ورود بیش از ۱۰۰ هزار کاربر از موتور جستجوگر گوگل با میزان مشاهده پذیری ۱۵۰ هزار بار و همچنین ورود بیش از ۱۸۵ هزار کاربر به طور مستقیم به وبسایت شبکه تنها در طول ۶ ماه، گواه تاثیر بالای وبسایت شبکه دانشگاه تهران در افزایش رتبه دو شاخصه فوق است. میزان بازدید کانال آپارات که دومین بستر مهم انتشار تولیدات ویدیویی شبکه است نیز از ۱۴۰ هزار بازدید گذشته و این میزان به طور روزافزون در حال افزایش است.
مدیر شبکه دانشگاه تهران افزود: استفاده از ظرفیت شبکه های اجتماعی ایرانی و خارجی از دلایل کمک شبکه به رشد رتبه دانشگاه تهران در نظام رتبه بندی وبومتریکس بوده است. شبکه دانشگاه تهران در طول یکسال گذشته و با وجود تازه تاسیس بودن توانسته است در میان صفحات رسمی واحدهای مختلف دانشگاه در سه شبکه اجتماعی جهانی اینستاگرام، تلگرام و توییتر به بهترین صفحه دانشگاه از لحاظ سه مشخصه تعداد کاربر، تعداد بازدید و تعداد اشتراک گذاری تبدیل شود و گامی مهم در جهت جهاد تبیین و با شعار حکمت و فرزانگی بردارد.