بر اساس نتایج یک مطالعه جدید، سی تی اسکن قفسه سینه، ناهنجاری های ریوی مداوم را در بیماران دو سال پس از ابتلا به کرونا نشان داد.
به گزارش سیناپرس، بر اساس این مطالعه، در سراسر جهان، بیش از ۶۰۰ میلیون نفر از کرونا بهبود یافته اند، اما این نگرانی وجود دارد که برخی از اندامها، به ویژه ریه ها، ممکن است پس از عفونت دچار آسیب طولانی مدت شوند.
این اولین مقاله تحقیقاتی با داده های پیگیری دو ساله در مورد اثرات ریه پس از ابتلا به بیماری کرونا است. بر اساس این مقاله، چینگ یه (Qing Ye) و هشوی شی (Heshui Shi) از کالج پزشکی تونگجی دانشگاه علم و فناوری ووهان چین و همکارانش برای ارزیابی ناهنجاری های ریوی باقی مانده در بیماران تا دو سال پس از ابتلا به ویروس کووید- ۱۹ اقدام کردند.
محققان همچنین ارتباط بین ناهنجاری های باقیمانده ریه و تغییرات در عملکرد ریه را بررسی کردند.
نتایج این مطالعه نشان داد: ناهنجاری های باقیمانده ریه پس از ترخیص از بیمارستان شامل فیبروز، ضخیم شدن، لانه زنبوری، تغییرات کیستیک، گشاد شدن برونش ها و موارد دیگر بود.
این مطالعه همچنین نشان داد:در طی دو سال، بروز ناهنجاری های ریوی به تدریج کاهش یافت. در شش ماهگی، ۵۴ درصد از بیماران ناهنجاری های ریوی را نشان دادند.
در سی تی اسکنهای پیگیری دو ساله، ۳۹ درصد بیماران، ناهنجاریهای ریوی داشتند از جمله ۲۳ درصد با ناهنجاری های ریه فیبروتیک و ۱۶ درصد با غیرفیبروتیک. محققان در این باره می گویند: نسبت ناهنجاریهای فیبروتیک بینابینی ریه، که پیش ساز مهم فیبروز ریوی ایدیوپاتیک است، در طول پیگیری ثابت باقی ماند.
پژوهشگران نتیجه می گیرند: ناهنجاریهای فیبروتیک مشاهده شده در مطالعه ما ممکن است نشان دهنده یک وضعیت ریوی پایدار و غیرقابل برگشت، مانند فیبروز ریه، پس از ابتلا به بیماری کرونا باشد.
در این مطالعه آمده است که بیماران مبتلا به ناهنجاری های ریوی بیشتر احتمال دارد علائم تنفسی و عملکرد غیر طبیعی ریه داشته باشند. بر اساس این مطالعه، نسبت افراد مبتلا به علائم تنفسی از ۳۰ درصد در شش ماهگی به ۲۲ درصد در دو سال کاهش یافته است.
در پیگیری دو ساله، شایع ترین علامت تنفسی، تنگی نفس بود که در ۱۴ درصد از گروه مورد مطالعه مشاهده شد، در حالی که انتشار خفیف و متوسط ریوی در ۲۹ درصد از بیماران مشاهده شد.
به گفته پژوهشگران، انتشار ریوی به این اشاره دارد که کیسه های هوایی در ریه ها چگونه اکسیژن را به خون می رسانند و دی اکسید کربن را از خون در رگهای خونی ریز جمع آوری می کنند.
به گفته این مطالعه، زمانی که ظرفیت انتشار مونوکسید کربن در ریه کمتر از ۷۵ درصد مقدار پیش بینی شده بود، انتشار ریوی غیرطبیعی در نظر گرفته شد.
محققان معتقدند: تداوم علائم باقیمانده و عملکرد غیر طبیعی ریه می تواند با آسیب مداوم ریه بیمار مرتبط باشد.
به گزارش سیناپرس، محققان در پایان اضافه می کنند مطالعه آینده نگر ما نشان داد که ۳۹ درصد از شرکت کنندگان در پیگیری دو ساله، ناهنجاری های بینابینی ریه مداوم داشتند که با علائم تنفسی و کاهش عملکرد انتشار همراه بود. محققان در خاتمه توصیه کردند که بیماران مبتلا به ناهنجاری های ریوی با علائم تنفسی پس از ابتلا به کرونا باید برای شناسایی و مدیریت تغییرات ریوی و اختلالات عملکردی مورد پیگیری قرار گیرند.
مترجم: نداجوادهراتی
منبع: theweek