یکی از پنگوئنهای کشفشده به نام Kumimanu fordycei، احتمالاً بزرگترین گونهای است که تاکنون روی زمین زندگی کرده است.
پژوهشگران بینالمللی حین جستجو در میان صخرههای ساحلی جزیره جنوبی نیوزلند، به یک کشف با ارزش دست پیدا کردند؛ شواهدی به شکل فسیل از دو گونه پنگوئن تازه شناختهشده که بیش از ۵۰ میلیون سال پیش روی زمین زندگی میکردهاند.
دنیل فیلد از دانشگاه کمبریج درباره این کشف می گوید : وزن این پنگوئن حدود ۱۵۸ کیلوگرم است .
برای مقایسه، پنگوئن امپراتور که بهعنوان بزرگترین پنگوئنهای زنده روی زمین شناخته میشوند، وزنش حداکثر ۴۵ کیلوگرم است. همچنین یک شترمرغ نر (بزرگترین پرنده زنده جهان) میتواند تا حدود ۱۳۱ کیلوگرم وزن داشته باشد.
به گفته دانشمندان، گونه دیگر که Petradyptes stonehousei نام دارد، احتمالاً فقط کمی بزرگتر از یک پنگوئن امپراتور امروزی بوده و حدود ۵۰ کیلوگرم وزن داشت.
فیلد افزود : «فسیلها شواهدی از تاریخ حیات را در اختیار ما قرار میدهند و گاهی این شواهد واقعاً شگفتانگیز هستند. بسیاری از پنگوئنهای فسیلی اولیه به اندازههای بسیار بزرگی رسیدهاند و بهراحتی بزرگترین پنگوئنهای امروزی را کوچک نشان میدهند.»
تیم تحقیقاتی با استفاده از ویژگیهای نمادین پنگوئن، یعنی بالههای آن، از تکنیکهایی مانند اسکن لیزری و تجزیهوتحلیل محیطی برای تخمین جنبههای مختلف این دو گونه استفاده کردند.
آنها ابتدا از اسکنرهای لیزری برای ایجاد مدلهای دیجیتالی از استخوانها استفاده و سپس آن را با گونههای فسیلی دیگر مقایسه کردند. بهاینترتیب محققان توانستند وزن و اندازه این گونههای فسیلی ماقبل تاریخ را مشخص کنند. اما برخی اطلاعات دیگر با بررسی تختهسنگهای محل کشف نمونهها بهدست آمده است.
همچنین آنها متوجه شدند که سن سنگهای منطقه حدود ۵۷ میلیون سال است که بر این اساس، تصور میشود گونههای فسیلی بین ۵۹.۵ تا ۵۵.۵ میلیون سال پیش زندگی میکردهاند.
منبع:برنا
No tags for this post.