تیمی از باستان شناسان آمریکایی و ایتالیایی طی کاوش های جدید خود در خرابههای لاگاش باستان در شمال شرقی شهر مدرن ناصریه، که قبلاً یکی از اولین مراکز شهری تمدن سومری در عراق باستان بوده، موفق به شناسایی یک رستوران ۵ هزار ساله شدند.
به گزارش سیناپرس، تیمی مشترک از باستان شناسان دانشگاه پنسیلوانیا و دانشگاه پیزا طی کاوش های جدید خود در جنوب عراق، بقایای یک رستوران شامل سیستم سردخانه اولیه، یک اجاق بزرگ، نیمکت های غذاخوری و حدود ۱۵۰ کاسه سرو غذا را کشف کردند.
در این رستوران باستانی استخوان های ماهی و حیوانات در کاسه ها به همراه شواهدی از نوشیدن آبجو، که در میان سومریها رواج داشت، یافت شد.
هالی پیتمن، سرپرست این تیم مطالعاتی در رابطه با این کشف هیجان انگیز گفت: ما در اینجا نوعی یخچال قدیمی و صدها ظرف غذاخوری آماده برای سرو کردن و نیمکت هایی یافتیم که مردم در آن می نشینند. به گزارش سیناپرس، در این رستوران همچنین اجاقی وجود دارد که برای پختن غذا استفاده می شد.
باستان شناسان طی این کاوش تعداد زیادی خرده سفال را در کنار بقایای ماهی و استخوان های حیوانی یافتند که معتقدند بقایای کاسه هایی است که برای سرو غذا در این رستوران باستانی استفاده می شد.
باید توجه داشت که مطالعات باستان شناسی نشان می دهد، اولین شهرهای جهان در جنوب عراق کنونی توسعه یافتند. در این شهرها شاهد شکل گیری روش های جدید زندگی انسان هستیم و پس از آن که مازاد کشاورزی ناشی از اهلی کردن اولین محصولات باعث ظهور طبقات اجتماعی جدیدی شد، گروهی از افراد در جامعه ظهور کردند که مستقیماً درگیر تولید مواد غذایی نبودند.
به گزارش سیناپرس، منطقه لاگاش، نزدیک به تلاقی رودخانههای دجله و فرات، به دلیل حاصلخیزی آن توسط مردم باستان، باغ خدایان نامیده می شد و باعث پیدایش رشته ای از شهرهای سومری شد.
چشم انداز اطراف لاگاش باستانی اکنون بیابان است، اما ۵ هزار سال پیش زمین های کشاورزی سرسبز، بخشی از هلال حاصلخیزی بود که در آن گیاهان برای اولین بار اهلی شده و کشاورزی شکل گرفت.
بیکر عذاب ولی، باستان شناس عراقی از باستان شناسان حاضر در این مطالعه به رسانه های خبری گفت: لاگاش یکی از شهرهای مهم جنوب عراق بود و ساکنان آن به کشاورزی، دامداری، ماهیگیری و همچنین به مبادله کالا وابسته بودند.
مترجم: احسان محمدحسینی
منبع: رادیو فرانسه rfi.fr
No tags for this post.