نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

سرمایه‌گذاری ۶٫۲ میلیون دلاری در کارخانه جذب دی اکسید کربن

متخصصان محیط‌زیست و آب و هوا بارها گفته‌اند که اگر بخواهد گرم شدن زمین تا پایان قرن حاضر به اندازه ۲ درجه کاهش پیدا کند، می‌بایست میزان انتشار کربن تا سال ۲۰۴۰ به صفر برسد.

آمارهای فعلی نشان می‌دهد که ما به احتمال زیاد به این هدف دست پیدا نخواهیم کرد. بنابراین یک کارآفرین یک طرح هوشمندانه ابداع کرده تا با هیولای تغییرات آب و هوایی و گرم شدن زمین مبارزه نماید. دیوید کیث یک فیزیکدان دانشگاه هاروارد است که کارخانه کربن اینجینیرینگ را که به «اسکوآمیش» معروف است با هدف جذب مستقیم دی اکسید کربن از جو راه‌اندازی کرده است.

تخمین زده می‌شود هزینه استخراج یک تن هوا  توسط این کارخانه که در بریتیش کلمبیا واقع شده معادل ۱۰۰ دلار باشد در حالی که در حال حاضر این عدد چیزی بین ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار است.

اسکوآمیش می‌تواند هر روز یک تن دی اکسید کربن جذب نماید. از آنجایی که این گاز فقط ۰٫۰۴ درصد از اتمسفر را تشکل می‌دهد، استخراج آن مستقیماً از هوا یک چالش بزرگ است.

مدیرعامل شرکت کربن اینجینیرینگ، آدریان کرلس، در خصوص این پروژه می‌گوید:

«ما به تجهیزات صنعتی موجود رجوع کرده و فکر کردیم چگونه از آنها برای انجام یک کار جدید استفاده کنیم.»

روش مستقیم  جذب دی اکسید کربن

نگاهی به درون این کارخانه برای ما آشکار می‌کند که چه مکانیزم هوشمندانه‌ای برای جذب مستقیم دی‌اکسید کربن از هوا ابداع شده است. یک برج خنک کننده با یک محلول قلیایی پر شده است.

ماهیت اسیدی دی اکسید کربن باعث بروز یک واکنش شیمیایی بین این دو شده و منجر به حل شدن کربن می‌شود.

سپس مولکول‌های کربن، چگالیده می‌شوند تا در سیستمی که برای استخراج مواد معدنی در مجموعه‌های آب‌درمانی طراحی شده، به شکل گلوله‌های کوچک کربنات جامد درآیند.

در مرحله بعد از یک کوره سیمان بازنگری شده، برای تولید گاز دی‌اکسید کربن خالص از کربنات جامد استفاده می‌شود.

به گزارش فردانما،این شرکت توجه زیادی را در مجامع علمی به خود جلب کرده است. کربن اینجینیرینگ اخیراً یک سرمایه‌گذاری به ارزش ۶٫۲ میلیون دلار از طرف چند سرمایه‌گذار از جمله بیل گیتس پذیرفته است. کیث قصد دارد تا منتقدان اسکوآمیش را در مورد ارزشمندی این کار متقاعد کند.

«بیشتر متخصصان در حوزه انرژی فکر می‌کنند که فناوری جذب هوا معتبر و ارزشمند نیست. تا زمانی که مردم عملی بودن این فناوری را به چشم خود نبینند، هیچگونه مشوق و سرمایه‌گذاری در این خصوص وجود نخواهد داشت.»

به نظر شما آیا اسکوآمیش قادر است تا میزان کربن موجود در اتمسفر را به میزان قابل توجهی کاهش دهد؟

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل