مشاهده تصویر آینه ای از کهکشان راه شیری

آیا تا به حال فکر کرده اید کهکشان راه شیری در تاریخ اولیه خود چگونه بوده است؟ ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب کهکشان دیگری را یافتند که تقریباً تصویر آینه ای از کهکشان ما در دوران اولیه را ارائه می دهد.

به گزارش سیناپرس، نام مستعار این کهکشان The Sparkler یا درخشان است. این نام به این دلیل انتخاب شده است که این کهکشان حدود دوجین خوشه کروی درخشان دارد که به دور آن می چرخند. همچنین چند کهکشان کوتوله نیز در آنجا وجود دارند که توسط بزرگتر کهکشان بلعیده می شوند.

به گفته دانشمندان، تلسکوپ فضایی جیمز وب نمای اسپارکلر را زمانی که کیهان تنها چهار میلیارد سال یا حدود یک سوم سن کنونی کیهان بوده است، نشان می ‌دهد. این امر بدان معناست که این کهکشان، مانند کهکشان راه شیری، خیلی زود در تاریخ کیهانی شروع به شکل گیری می کند.

اگر Sparkler همان مسیر رشدی را طی کند که راه شیری از طریق ادغام و اکتساب کهکشان ها انجام داد، پس باید به همان روشی که راه شیری رشد کرده، توسعه یابد و احتمالا در حدود نه میلیارد سال، می تواند بسیار شبیه به دوقلوی کهکشان راه شیری ما باشد.

محققان توضیح می دهند: Sparkler در جهت صورت فلکی Volans قرار دارد. بسیار دور بوده و حدود ۹ میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد. مانند کهکشان راه شیری، هر دو کهکشان با چگالی بیش از حد ماده مانند ابرهای هیدروژن خنثی در کیهان اولیه آغاز شدند.

به گزارش سیناپرس، سپس در کهکشان راه شیری دوره ادغام و اکتساب فرا رسید، زیرا کهکشان ما و احتمالاً Sparkler نیز شروع به بلعیدن کهکشان های کوتوله نزدیک کردند. این یک گام بزرگ تکاملی است. این امکان وجود دارد که حداقل نیمی از جرم کهکشان خودمان از این ادغام ها به وجود آمده باشد. با گذشت زمان، تمام مواد در قرص مارپیچی که خورشید و بیشتر ستارگان امروزی در آن وجود دارند، ترکیب شدند.

پژوهشگران این سوال اساسی را مطرح می کنند که آیا Sparkler همان مسیر تکاملی کهکشان راه شیری را دنبال خواهد کرد؟ از داده های تلسکوپ جیمز وب به نظر می رسد که احتمالا همین خواهد شد. اگرچه این کهکشان در حال حاضر تنها بخش کوچکی از جرم کهکشان راه شیری یعنی حدود ۳ درصد را داراست، اما با بلعیدن کهکشان های کوچکتر دیگر تغییر خواهد کرد و در نهایت، با جرم کهکشان راه شیری در جهان کنونی مطابقت خواهد داشت.

محققان معتقدند: این کشف بسیار هیجان ‌انگیز است، زیرا به ستاره‌ شناسان فرصتی می‌ دهد تا بفهمند که در روند تکامل کهکشان ما چه اتفاقی افتاده است.

پروفسور دانکن فوربس (Duncan Forbes) از دانشگاه سوینبرن در استرالیا در این باره گفت: به نظر می ‌رسد که ما شاهد تجمع این کهکشان در هنگام تشکیل جرم خود به شکل یک کهکشان کوتوله و چندین خوشه کروی هستیم. او در ادامه افزود: ما از این فرصت منحصر به ‌فرد برای مطالعه تشکیل خوشه ‌های کروی و کهکشان راه شیری، در زمانی که کیهان تنها یک سوم سن کنونی خود را داشت، هیجان ‌زده هستیم.

به گزارش سیناپرس، محقان از داده ‌های تلسکوپ فضایی جیمز وب برای کاوش در سن و ماهیت فلزات درون و اطراف کهکشان اسپارکلر استفاده کردند. دانشمندان می خواستند ببینند که آیا آنها شبیه نسخه های جوانتر کهکشان راه شیری هستند یا خیر. به گفته دانشمندان به نظر می رسد که خوشه های اسپارکر شباهت های قابل توجهی با برخی از کره های کهکشان راه شیری دارند. به نظر می‌ رسد که تعدادی از آنها خیلی زود شکل گرفته و ستاره‌ ها کاملاً غنی از فلز هستند که این موضوع نشان دهنده روند بسیار سریع غنی سازی شیمیایی در خوشه های اولیه جهان است.

مترجم: مهگل غفاری

منبع: universetoday

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا