به گزارش ایسنا، چندی پیش رییس جمهوری با هدف پاسخگویی به نیازهای اقتصاد ملی و ایجاد ثبات در آن به عنوان یکی از سرفصلهای مهم سیاستهای اقتصاد مقاومتی، از اجرای طرح تحول نظام بانکی به عنوان مهمترین بسته مالی و پولی برای رونق اقتصادی کشور در سال 95 خبر داد.
علیرضا دلیری، معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره اجرای طرح تحول نظام بانکی اظهار کرد: پیش از اجرای این طرح بانکها ورودی به حوزه دانشبنیان نداشتند و از طرحهای با ریسک بالا حمایتی نمیکردند و این مساله به علت عدم ریسک پذیری آنها بود؛ همچنین به علت قوانین حاکم بر بانکها نمیتوانستیم در این موضوع دخالتی داشته باشیم.
دلیری عنوان کرد: تحول در سیستم نظام بانکی قابلیت و امکان ایجاد فایلی مستقل برای حوزه دانشبنیان یا عقد جدید در نظام بانکی را میدهد که مختص طرحهای با فناوری بالا که خود به خود ریسک بالایی دارند، است. بنابراین با اجرای طرح تحول نظام بانکی حمایت مالی طرحهای فناورانه و تامین مالی از سیستم بانکی بهتر صورت خواهد گرفت و بودجه مالی عظیمی به سمت این حوزه و شرکتهای دانش بنیان حرکت خواهد کرد که در تولیدات دانشبنیان اثر بسیاری میگذارد.
معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه طرحهای با ریسک بالا قطعا سود بالایی نیز دارند، گفت: البته همه این طرحها با موفقیت به اتمام نمیرسند؛ از هر 10 طرح با فناوری بالا در دنیا معمولا 6 طرح با شکست، 2 طرح با سود متوسط و 2 طرح با سود بالا مواجه میشوند، اما سود طرحهایی که به موفقیت میرسند به قدری زیاد است که تمام شکست و زیانها را جبران میکند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که منفعت این طرحها از طرحهای عادی بیشتر است؛ البته امکان مدیریت کاهش ریسک با عواملی همچون تسهیلات ارزانقیمت، معافیت مالیاتی و گمرکی و صدور بیمهنامه برای طرحهای با ریسک بالا وجود دارد.
No tags for this post.