به گزارش سیناپرس همدان، تیمی از متخصصان پزشکی که در مرکز سرطان Memorial Sloan Kettering در نیویورک کار میکنند دریافتند که گلبولهای سفید خون اهدایی میتواند بهعنوان بخشی از درمان با سلولهای CAR T برای درمان بیماران مبتلا به میلوما استفاده شود.
در مطالعه خود که در مجله Nature Medicine منتشر شد، این گروه به بیماران مقادیر متفاوتی از سلول های CAR T اهدایی را به عنوان یک گزینه درمانی در مرحله اول کارآزمایی بالینی برای میلوما، که در سلول های پلاسما در مغز استخوان رخ می دهد، تجویز کردند. جنیفر برودنو و جیمز کوچندرفر از مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده مقالهای در مجله News & Views منتشر کردند که در آن نحوه عملکرد درمانهای سلول T با گیرنده آنتی ژن کایمریک (CAR) و کار انجام شده توسط این تیم در نیویورک را مورد بحث قرار دادند.
درمان با سلولهای T CAR شامل حذف سلولهای T از یک بیمار سرطانی، اصلاح ژنتیکی آنها برای هدف قرار دادن سلولهای سرطانی و سپس تزریق مجدد آنها به همان بیمار است. درمان با سلول های CAR T برای برخی از بیماران بسیار موثر است. نکته منفی این است که رشد سلولها پس از تغییر، زمانبر است و این امر برای برخی بیماران رد میشود و همچنین میتواند گران کننده باشد.
در این تلاش جدید، محققان رویکرد متفاوتی را در پیش گرفتند و از سلولهای تغییر یافته قبلی که توسط داوطلبان سالم اهدا شده بود استفاده کردند. به عنوان بخشی از این تحقیق، تیم در نیویورک مرحله اول کارآزمایی بالینی به نام UNIVERSAL را برای یافتن امکان پذیر بودن این رویکرد انجام داد.
این کارآزمایی شامل دادن مقادیر متفاوتی از سلولهای کشتشده تغییریافته به 43 بیمار مبتلا به میلوما بود که هر یک از آنها یا به درمانهای دیگر پاسخ خوبی نداده بودند یا بیماری آن ها عود کرده بود. همچنین، یک اصلاح ژنتیکی اضافی در سلولهای اهدایی انجام شد تا کمتر مورد هدف سیستم ایمنی قرار گیرند.
همچنین به هر بیمار آنتی بادی داده شد تا احتمال هدف قرار دادن سلول های اهدایی توسط سیستم ایمنی کاهش یابد. آزمایش نشان داد که بیش از نیمی از بیماران داوطلب (55٪) پاسخ مثبت به درمان داشتند. همچنین مشخص شد که درمان هم بی خطر و هم امکان پذیر است.
محققان پیشنهاد می کنند که آزمایش آنها موفقیت آمیز بود و قصد دارند کار خود را با هدف بهبود نتایج ادامه دهند.
منبع: medicalxpress
مترجم: کیانوش کرمی