رصد نسل اول ستارگان با تلسکوپ فضایی جیمز وب
ستاره شناسان همچنان به رصد نوع گریزان ستاره معروف به ستارگان جمعیت III، که اولین ستارگانی هستند که در جهان امروز ظاهر شدند، ادامه می دهند. در این راستا، تحقیقات جدید نشان داده است که تلسکوپ فضایی جیمز وب ممکن است در آستانه کشف آنها باشد.
به گزارش سیناپرس، ستارگانی که امروزه در کیهان وجود دارند، هیچ شباهتی به نسل اول ستارگانی ندارند که در کیهان ظاهر شدند. با هر نسل ستارگانی که زنده می شوند و می میرند، فلزات بیشتری که سنگین تر از هیدروژن و هلیوم هستند، به ترکیب اضافه می شود. وجود این فلزات به طور اساسی ویژگی های نسل بعدی ستارگان را تغییر می دهد.
به گفته محققان، در مقابل، نسل اول ستارگان از مخلوط تقریباً بکری از هیدروژن خالص و هلیوم با استفاده از مکانیسم هایی که ما هنوز به طور کامل آن را درک نکرده ایم، به وجود آمدند. اعضای اولین نسل از ستارگانی که ظاهر شدند، به عنوان ستارگان جمعیت III شناخته می شوند، در حالی که ستارگان میانی ستاره های گروه II و سپس آخرین نسل از ستارگان، جمعیت I نامیده می شوند. اخترشناسان برای دهه های متوالی برای کشف جمعیت باقی مانده از ستاره های III در جهان امروزی جستجو کرده اند که متاسفانه تا به امروز فایده ای نداشته است.
این موضوع بدان معناست که محققان باید به زمان های قبلی برگردند تا نگاهی اجمالی به یک ستاره نسل III داشته باشند. اما مشاهدات دوره های اولیه تاریخ جهان بسیار دشوار است و مشخص نیست که آیا جستجوهای ما موفقیت آمیز خواهد بود یا خیر. اخیراً تیمی از اخترفیزیکدانان شبیه سازی های رایانه ای از شکل گیری اولین ستارگان در جهان را انجام دادند. اخترفیزیکدانان به طور خاص به دنبال این بودند که ببینند ستاره های جمعیت III تا چه زمانی می توانند به شکل گیری در جهان جوان ادامه دهند.
در ادامه پژوهشگران دریافتند: ستاره های جمعیت III هنوز می توانند در کهکشان های نسبتا بالغ ظاهر شوند. کهکشان ها باید دارای مخازنی از هیدروژن خالص و هلیوم باشند که هنوز باقی مانده است. اگر شرایط درست باشد، ستاره های نسل اول هنوز هم می توانند شکل بگیرند. حتی اگر این ستاره ها از نظر فنی جزو اولین نسل ستارگانی نباشند که در کیهان ظاهر می شوند، اما همچنان بسیاری از ویژگی های مشابه را دارند.
به گزارش سیناپرس، اخترشناسان همچنین در شبیه سازی های خود دریافتند:ستارههای جمعیت III می توانند در حومه کهکشانهای بسیار پرجرم ظاهر شوند، جایی که هیدروژن و هلیوم خالص همچنان بر روی کهکشان تجمیع شده و از تاثیرات آلوده ستارگان در اعماق داخلی کهکشان دور می شوند. این شبیه سازی نشان می دهد که ستاره های نسل اول می توانند در داخل کهکشان ها با قابلیت های تلسکوپ فضایی جیمز وب باقی بمانند. این امر نشان می دهد که تلسکوپ فضایی جیمز وب می تواند مستقیماً ستارههای جمعیت III را در کهکشانهای دور رصد کند.
مترجم: مهدی فلاحی پناه
منبع: universetoday
No tags for this post.